Yüksek Öğretim Kurulu'na Başörtülü Üye Atandı - Son Dakika
Güncel

Yüksek Öğretim Kurulu'na Başörtülü Üye Atandı

YÖK üyeliğine atanan Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, kurul tarihindeki ilk başörtülü üye oldu.

10.01.2015 11:24  Güncelleme: 11:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun YÖK üyeliğine seçtiği Zeliha Koçak Tufan'ın üyeliğini onayladı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, Prof.Dr. Osman Öztürk'ün vefatı nedeniyle boşalan Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Zeliha Koçak Tufan'ın Bakanlar Kurulunca yapılan seçimini, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6'ncı maddesinin (b) fıkrası gereğince onaylamıştır' denildi.

ÖNCE DAVUTOĞLU'YLA GÖRÜŞME

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, akademik geçmişi ve üniversitedeki faaliyetleri sebebiyle Doç. Dr. Tufan'ı, YÖK üyeliği için uygun buldu. Davutoğlu'nun, dün Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan'ı kabul ederek görüştüğü bildirildi.

ALMANYA DOĞUMLU

Doç. Dr. Tufan, 1977 yılında Almanya'nın Wedel kentinde doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan Tufan, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamladı. Tufan, 2007 yılında Hollanda Leiden Üniversitesi'nde moleküler yöntemler üzerine çalıştı, Macaristan'da Szeged Üniversitesi'nde anaerob referans laboratuvarında ve Oxford Üniveristesi'nde kemik-eklem enfeksiyonları bölümünde observer olarak bulundu.

2012 YILINDAN DOÇENTLİK ÜNVANI ALDI

Doçentlik ünvanını 2012 yılında alan Tufan, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği'nde çalışıyor. Sağlık bakanlığı Grip Bilim Danışma Kurulu, Doctors Worldwide ve Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları Derneği üyesi olan Tufan, evli ve iki çocuk annesi.

Tufan, hepatit hastaları ile ilgili hepatitte umut ve hepatitte hasta yolculuğu gibi sosyal projeler yürüttü.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi genç yeryüzü doktorları danışman hocası olan Tufan, öğrenci proje ve makale gruplarını yönetiyor.

Doç. Dr. Tufan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi multidisipliner araştırma topluluğu başkan yardımcısı görevinde bulunuyor.

Yüksek Öğretim Kurulu\'na Başörtülü Üye Atandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yüksek Öğretim Kurulu'na Başörtülü Üye Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • burak: Türbanlılar Cumhuriyet düşmanı olmadıktan sonra sorun yok. . . 12 1 Yanıtla
  • POLİS61: Demokrasi istiyordunuz alın size demokrasi Adalet yerini buldu. . . 6 7 Yanıtla
  • moloz: Farz degil tarz. kariyer yapmak icin kadinlarda aranan onsart. 9 2 Yanıtla
  • VAHİM: İŞTE BU DOÇENTİMİZ SAÇIMIN BİR TEK TELİ GÖRÜNÜRSE GÜNAHA GİRERİM DİYE DÜŞÜNMEKTEDİR. . YAPACAĞI BİLİMİ ARTIK DÜŞÜNÜN. . 9 2 Yanıtla
  • EMİNE İNCİLER: BU TÜRBANCILARIN BİR KISMI MUHAFAZAKAR KESİMDEN KOCA BULMAK, BİR KISMI MODAYA UYMAK, BİR KISMI DA BAKIN BEN NAMUSLUYUM İMAJI VERMEK İÇİN TAKIYOR. . HELE BİR GRUP VAR Kİ, ÜSTTE TÜRBAN SÜRMELİ GÖZLER, RUJLU DUDAKLAR, ALTTA DAR KOT NIKE AYAKKABI, İŞVELİ BAKIŞLAR. . ARTIK ANTİPATİ YARATIYOR. . 7 3 Yanıtla
  • KEMAL İNCİ: ARTIK BAYDI BİZİ BU TÜRBAN. . YETER ARTIK YA. . 7 2 Yanıtla
  • *****: allah yar yardımcısı olsun. kendi arkadaşları tarafından mahalle baskısı görmese bari. 4 5 Yanıtla
  • GARDİYAN: harika 3 6 Yanıtla
  • engin: Kopek ch liler kuduruyordur şimdi 4 5 Yanıtla
  • ZAZA (DIMLİ): Cehapeliler şimdi bitlendi bu haberle :)) 2 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement