Yüksekova ve Şemdinli'de Kepenkler Açılmadı (3) - Son Dakika
Güncel

Yüksekova ve Şemdinli'de Kepenkler Açılmadı (3)

Yüksekova ve Şemdinli\'de Kepenkler Açılmadı (3)

Yüksekova İlçesi'nde dün çıkan olaylar sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Özgür Taşar'ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

07.06.2012 18:01

Yüksekova VE ŞEMDİNLİ'DE KEPENKLER AÇILMADI (3)

OLAYLAR SIRASINDA HAYATINI KAYBEDEN TAŞAR TOPRAĞA VERİLDİ

Yüksekova İlçesi'nde dün çıkan olaylar sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Özgür Taşar'ın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze sabah saatlerin de Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak 300 araçlık konvoyla Mezarlık Mahallesi'ndeki eski Merkez Camii'ne getirildi. Kılınan cenaze namazından sonra Taşar'ın cenazesi, Yüksekova ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Akalın Mezarlığı'na getirilerek burada toprağa verildi.

Cenaze törenine BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve BDP'li yöneticiler de katıldı. Cenaze toprağa verildikten sonra Taşar'ın annesi Saniye Taşar mezar taşına sarılarak ağıtlar yaktı ve cenaze getirirken de 2 kez baygınlık geçirdi. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt bir konuşma yaptı. Kurt, "Yüksekova halkına ve ailesine başsağlığı diliyorum. Böyle bir günde yaşamak kolay değil, çok zor bir gün biliyorum. Yüksekova halkı iki gündür büyük bir acı yaşıyor, büyük bir gerilim yaşıyor" dedi.

CENAZE SONRASI GERGİNLİK

Cenaze törenin ardından yaklaşık 10 bin kişilik kalabalık dağılırken, 20 kişilik bir grup ilçe merkezinde olay çıkmasına neden oldu. Eski cezaevi kavşağında toplanan 20 kişi, burada barikat kurup, ateş yakmak isteyince polis müdahale etti. Göz yaşartıcı bomba ve tazyikli suyla yapılan müdahaleye, göstericiler taş atarak karşılık verdi. Kaçan grup sokak aralarına dağılırken, ilçedeki olaylar ara sokaklarda devam etti. Polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.

DHA(FE/İD) - Hakkari/ Yüksekova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova ve Şemdinli'de Kepenkler Açılmadı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement