Kocaeli'de, 2008 yılında çalıştığı inşaat alanında geçirdiği iş kazasında kalçasının üzerine düşen demir yığını ile yaralanan ve ömür boyu koltuk değneğiyle yürümek zorunda kalan İbrahim Aksoy(44), kaza sonrasında açtığı davayı kazanmak için 5 yıldır hukuk mücadelesi veriyor.
İbrahim Aksoy, aldığı özürlü raporlarının kabul edilmemesi ve açtığı davada mahkemenin aleyhine karar vermesi nedeniyle mağdur olduğunu iddia etti.
Çalıştığı şantiye alanındaki kule vinçin halatının kopması sonrasında kopan demir bloklarının altında kalarak kalçası çıkan İbrahim Aksoy, hastaneye kaldırıldı. Hastanede kalçasına 3 platin takılan Aksoy, 11 ay raporlu gezdikten sonra kendisine çalışır raporu verildi. Kazadan kaynaklanan haklarını elde etmek için SGK'ya başvuran ve raporları Kocaeli 4. İş Mahkemesi tarafından Ankara Yüksek Sağlık Kurumu'na gönderilen Aksoy'a buradan sağlam raporu verildi. Bir üst mahkemeye yaptığı itirazdan da sonuç alamayan ve konuyu Yargıtay'a taşıyan Aksoy, Kocaeli ve İstanbul'daki hastanelerde aldığı yüzde 20 iş göremez raporlarının kabul edilmemesinden dolayı haklarını alamadığını dile getirdi.
İş kazası sonrasında aldığı özür raporlarının Adli Tıp Kurumu tarafından kabul edilmemesinin kendini mağdur ettiğini söyleyen Aksoy, şöyle konuştu: "Ben 2008 yılında iş kazası geçirdim. SSK, beni hastaneye gönderdi. Hastanede beni Ankara Sağlık Kurulu'na gönderdi. Sağlık Kurulu'ndan sağlam raporu geldi. Biz, buna itiraz ettik. 4.İş Mahkemesi tekrar üst kurula gönderdi. Üst kuruldan da sağlam raporu geldi. Tabi o sırada ben özürlülük için başvuruyorum. Adli Tıp'ta muayene oldum. Ondan sonra 4 İş Mahkemesi'ne yazı gelmiş sağlamdır diye. Yüzde 20'si kalçamın hasarlı olduğuna dair raporum var. Maliye Bakanlığı'ndan onaylanmış raporum olduğu halde mahkeme bunları kabul etmedi."
Aksoy, içinde bulunduğu durumu anlatarak Başbakan ve Adalet Bakanı'ndan yardım istedi.
Adli Tıp'a ilk muayenesinde dizindeki aksaklığın raporlara yansımadığını dile getiren Aksoy, şunları söyledi: "Beni sekiz ay sonra muayeneye çağırdılar. Beni dizimden muayene ettiler ama o muayene bu raporun içinde yok. Çünkü dizimde sakatlık var, ben yürürken benim dizim arkaya çekiyor. Ben yarım saat ayakta duramıyorum. Kalçamda üç tane kanca var. O halde bana sağlam raporu verdiler. Maliye Bakanlığı ve Hakem Hastanesi raporları elimde. Buradaki doktor değil de Adli Tıp'takiler mi doktor? Hakim itirazımızı kabul etseydi belki üst kurulda düzelebilirdi bu. Beş yıl oldu bir şey çıkmaz mı? Ben perişan olmuşum. 30 milyar borcum var. Hiç mi gülemeyeceğim ben, benim yaşamaya hakkım yok mu? Ben kimseden sadaka istemiyorum. Sadece ben doğal hakkımı istiyorum." - KOCAELİ
Son Dakika › Güncel › Yüzde 20 İş Göremez Raporunu Beş Yıldır Kabul Ettiremiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?