101. yıl Narlıdere'de anıldı - Son Dakika
Güncel

101. yıl Narlıdere'de anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle Narlıdere şehitliğinde bir tören düzenlendi.

18.03.2016 15:56

Narlıdere Şehitliği'nde gerçekleştirilen törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Narlıdere istihkâm okul komutanı İstihkâm Albay Adem Haydar, Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Soner Özbaşı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Karanfil bırakıldı

Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenk sunumu ile başladı. Askerler tarafından şehitler için saygı atışı yapıldı. Narlıdere Kaymakamlığı ve Narlıdere İstihkâm Okulu ve Narlıdere Belediyesi çelenkleri sırasıyla anıta sunuldu. Resmi törenin tamamlanmasının ardından Narlıdere Belediyesi tarafından hazırlanan karanfiller şehit mezarlarına bırakıldı. Başkanı Batur, Kaymakam ve İstihkam Komutanı ile birlikte tüm şehit mezarlarını tek tek dolaşarak karanfil bıraktı ve şehit ve gazi aileleri ile sohbet etti. Şehitlikteki törenin ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümü anma programı dâhilinde Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Oratoryosu Narlıdere AKM'de salonu dolduran Narlıderelilere sunuldu. Narlıdere Belediyesi tarafından şehitlerin anısına Narlıdere eski belediye önünde lokma döküldü.

Bu acıya hiç kimse alışamaz

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle şehit ve gazi aileleri ile Narlıdere Belediyesinin düzenlediği yemekte bir araya geldi. Yemek sırasında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, her gün şehit haberleriyle uyanılan bir ülke haline gelindiğini belirterek, 'Alışmak en kötüsü, bu acıya hiç kimse alışamaz' dedi. Batur"Bir ulusun yeniden doğması, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Cumhuriyetimizin kurulmasında ki temellerinin en önemli muharebelerinden biri millet olması Çanakkale savaşımız. Doğusuyla, batısıyla Anadolu'nun dört bir yanından gelen 250 bin evladımızı ülkemizin özgürlüğü için şehit verdik. Bugün ise Çanakkale ruhunda bir arada savaşmış bu milleti birbirine kırdırmak için emperyalist güçler olağanüstü bir çaba sarf ediyorlar. Tüm bu saldırılar karşısında tek yapmamız gereken birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutmaktır. Çok yakın zaman önce Narlıdere'mizde aldığı şehit haberi ile yıkıldı. Sevgili dostum Yunus Kaçar'ın oğlu Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar'ı çıkan çatışmada kaybettik. Ben bir kez daha onun anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu vatan için canını veren, kanını döken şehitlerimiz, gazilerimiz başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere minnetle ve saygıyla anıyorum" dedi.

Bölünmeyecek ve böldürmeyeceğiz

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle verilen yemekte bir konuşma yapan Narlıdere kaymakamı Hayrettin Çiftçi, bu ülkenin şairleri kurtuluş mücadelesini tasvir ederken 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diye boşuna söylememiştir diye konuştu. Çiftçi "Terör belasının sivil, asker, çoluk, çocuk demeden yaptığı katliamlarına tanık oluyoruz. Bu ülkenin topraklarında şehitlerimizin kanı olduğu için bugün rahat nefes alıyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman bölünmeyecek ve böldürmeyeceğiz. Ben şehit ve gazi ailelerimize şükran ve minnet duygularımı iletsem azdır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 101. yıl Narlıdere'de anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement