15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "102 yıl önce Çanakkale'den girmek istediniz, giremediniz.

16.07.2017 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "102 yıl önce Çanakkale'den girmek istediniz, giremediniz. Bugün de sizi bu ülkeye sokmayacağız, bu ülkeyi böldürmeyeceğiz." dedi.

Sağlık-Sen tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Abdi İpekçi Parkı'nda anma programı düzenlendi.

Memiş'in yanı sıra Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur- Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da katıldığı anma programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Etkinlikte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, yaralı vatandaşlara yardım eden sağlık personelinin anlatıldığı "Sağlık Kahramanlarının 15 Temmuz Destanı" isimli kısa film gösterimi yapıldı.

Filmin ardından konuşan Memiş, darbe girişiminde özverili çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Darbe girişimine karşı koyan Türk milletinin bir daha aynı sorunlarla karşılaşmaması dileğinde bulunan Memiş, darbe girişiminin Türkiye'nin huzur ve düzen ortamını bozmaya yönelik olduğunu söyledi.

Memiş, darbe girişiminin Çanakkale Savaşına benzediğini belirterek, "102 yıl önce Çanakkale'den girmek istediniz, giremediniz. Bugün de sizi bu ülkeye sokmayacağız, bu ülkeyi böldürmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın da darbe girişiminde 250 şehit verildiğini hatırlatarak, şehit ve gaziler sayesinde ülkedeki birliğin bozulmadığını dile getirdi.

Konfederasyonlarına bağlı sendikaların darbe girişimine karşı ilk andan itibaren tavır sergilediğini bildiren Yalçın, darbe girişiminde göreve koşarak yaralılara yardım eden sağlık personeline şükranlarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement