15 Temmuz Gecesi Yaralı Özel Hareket Polislerinin Getirildiği Hastane Şehitleri Andı - Son Dakika
Genel

15 Temmuz Gecesi Yaralı Özel Hareket Polislerinin Getirildiği Hastane Şehitleri Andı

15 Temmuz gecesi yaralı Özel Hareket polislerinin getirildiği hastane şehitleri andı HASVAK'ta O GeceANKARA - 15 Temmuz hain darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırının ardından yaralanan polislere ilk müdahalenin yapıldığı Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi'nde...

15.07.2017 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz gecesi yaralı Özel Hareket polislerinin getirildiği hastane şehitleri andı

HASVAK'ta O Gece

ANKARA - 15 Temmuz hain darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırının ardından yaralanan polislere ilk müdahalenin yapıldığı Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi'nde Şehitleri anma programı düzenlendi.

Hastane yönetiminin düzenlediği programda İstiklal Marşı'nın ve duaların okunmasının ardından 15 Temmuz'dan sonra göreve gelen Hastane Başhekimi Op. Dr Ömer Parlak yaptığı açılış konuşmasında Türkiye'nin zor yıllar ve yollardan geçtiğini ifade ederek, bir daha böyle bir gün yaşanmamasını temenni etti. Parlak'ın konuşmasının akabinde o gece görevli olan personeller yaşadıkları o anları anlattı.

Türkiye'yi derinden etkileyen gecede Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda ki patlamanın ardından yaralı ve şehit olan polisler en yakın hastane olan Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi'ne getirilmiş ve hastanede adeta can pazarı yaşanmıştı.

15 Temmuz'da en çok şehidin verildiği Gölbaşı'nda o gün yaşananları dile getiren hastane personellerinin anlattıkları bir kez daha yürekleri dağladı. Sağlık personelleri o gece, yaşadıklarını asla unutamayacaklarını ifade ettiler.

"Var gücümüzle çalıştık"

15 Temmuz gecesi hastanede idare şef nöbetçisi olan Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe o gecenin çok karanlık ve hain bir gece olarak hafızalarına kazındığını ifade ederek, Özel Harekat Dairesindeki patlamanın ardından hastane personeli ile birlikte var güçleriyle yaralılara müdahale ettiklerini söyledi. Birçok görevli personelin çağırmalarına gerek kalmaksızın aileleri ile birlikte hastaneye koştuklarını kaydeden Kurtcebe o geceyi şu sözlerle anlattı:

"Bir yandan ağlıyor, bir yandan yaraları sarıyorduk"

"Daha önce böyle bir vahşet tabloyu kimse yaşamadı. Hangi alçaklık, şerefsizlik bunları bu hale getirdi. Kardeşlerini, vatandaşlarını, milletini katletmeye, bombalamaya itti. Biz bunları bir taraftan yaşarken, bir taraftan da yaralılara ve şehitlere müdahale etmeye çalışıyorduk. Hastanemizde 4 kapasiteli morgumuz mevcut. O gün hastaneye 38 şehit getirildi. Şehitlerimizi hastanemizin çeşitli alanlarında muhafaza etmeye çalıştık. Orası da yetmedi, hastanemizin dışına nakletmek zorunda kaldık. Yaralılara her türlü müdahaleyi biz o şartlarda Allahın izniyle ve sizlerin sayesinde gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız bir yandan ağlıyorlardı bir yandan yaraları sarmaya çalışıyorlardı ki içlerinde eşi, kardeşi, akrabası asker ve polis olan vardı.

"Vatan için ölmeyi göze aldık"

Biz yaraları sarmaya çalışırken Özel Harekattan ikinci bir patlama haberi geldi. O anda emniyetten bize haber geldi. 'Buranın da hedef olma ihtimali söz konusu, ışıkları söndürün çok fazla dikkat çekmeyin' dediler. Üzerimizden helikopterler de uçtu. Çok kısa süreliğine dış ortamdaki ışıkları kapatmak zorunda kaldık. Ama o bizim için uygun olmadı. Biz her şeyi göze alarak, vatan için canımızı verelim dedik ve ışıklarımızı açtık. Hainlerin saldırıları bitmedi. Türksat'a saldırı haberi geldi, oradan da şehit ve yaralılar getirildi. Yaralılara müdahale edildi. Hepimiz metanetli olmaya çalışıyorduk. "

Vicdanları körelmiştir

Yaşanan olayların tiyatro, senaryo olduğunu söyleyenlere öfke dolu olduğunu dile getiren Kurtcebe, "Oturdukları yerden film izler gibi olaylara bakanların gözü, aklı ve vicdanı körelmiştir." şeklinde konuştu. Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe HASVAK Hastanesi personelinin 15 Temmuz'da bir destan yazdığını sözlerine ekleyerek, o gece görev yapan tüm personele teşekkür etti.

Halk hem yardım etti, hem bizi korudu

O gece görevli olan Uzm. Dr. Aydın Selçuk da olayın yaşandığı andan itibaren hastane görevlileri ile organize olarak yaralılara ve şehitlere müdahale etme çabasında olduklarını kaydederek, diğer hastanelerde de görev yapan doktorların kendilerine yardımcı olduğunu ve ameliyata girdiklerini dile getirdi. Selçuk, halka da minnettar olduğunu söyleyerek, hastanenin de hedef olduğunu ve vatandaşların bir yandan yardım ettiklerini bir yandan da hastane personelini korumaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

"Silahımızı verin biz gidelim"

O gece hastanede görevli olmayan ama haberi duyar duymaz kızı ile birlikte hastaneye gelen fizik tedavi servisinde görevli hemşire Şenay Ceyhan, patlamanın ardından yaralıların hastaneye getirilmeye başlandığını ifade ederek, "Fizik tedavi servisi olduğumuz için hafta sonu olmasından dolayı çoğu hastalarımız izinliydi. 2-3 hastamız vardı. Onlarda kendi isteği ile evlerine gitti. Servisi size bırakalım dediler. Küçük bir hastane olmamıza rağmen hiç yokluk yaşamadık. Herkes canla başla çalıştı" dedi.

Daha önce Mardin'de gazi olan ve 15 Temmuz'da yaralanan bir vatandaş ile arasındaki diyalogu da anlatan Ceyhan, " 'Gazi olan abimiz bizi bırakın sizi de bombalayacaklar. Silahımızı verin biz gidelim' diyor. Biz bırakamayız dedik gideceksek hepimiz beraber gideriz dedik" şeklinde konuşarak duygularını ifade eti.

"Bugün görev yapmayacaksak, ne zaman yapacağız"

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sebahattin Yetim, fiziki imkanlarının yetersiz olmasına rağmen, hastane personelinin göstermiş olduğu performansın insanüstü bir başarı olduğuna vurgu yaparak, " Olayı öğrenir öğrenmez hemen hastaneye geldim. Geldiğimde sedyeler acil servisin önüne çıkmıştı. Hazırlıklar tamamdı. Sabah olduğunda hastanede kim çalışacak diye düşündüğümde benim düşünmeme mahal bile vermeden o gün ki görevde olan bütün arkadaşlarımız, 'Müdürüm biz devam edebiliriz. Bugün bu görevi yapmayacaksak ne zaman yapacağız' dediler. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

Şehit Zeynep Komseri, eşi yaralıların botlarına bakarak aradı

15 Temmuz'da hastanede nöbetçi olan hemşire Betül Şen ise o geceye dair yaşadıklarını anlatmakta zorlandı. Özel Harekat Daire Başkanlığına gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Komiser Zeynep Sağır'ı 'Bu benim eşimin botu değil' sözleri ile yaralarılar içerisinde eşini aramasının ve "Zeynebim hangi ara silahını kuşandın da gittin Zeynebim. Ben şimdi çocuklarına ne derim Zeynebim' diyerek ' ağlamasının kendisini çok etkilediğini söyleyen Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: 1 ay sonra düğünü vardı, şehit oldu

Yine bir tanıdığın nişanlısı yukarıda yaralıydı.'Abla nişanlımdan haber alamıyorum. Bakar mısın?' diye söyledi. Yukarıya yoğun bakıma çıktım. Telefonla nişanlısıyla konuşturdum. 1 ay sonra düğünü varmış ve bir gün sonra şehit oldu." dedi.

Program sonunda, Diyarbakır Sur ilçesinde 2016 Şubat ayında çöken binada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün hemşire olan ve 15 Temmuz'da hastanede görev yapan eşi Kıymet Gümüş'e, 15 Temmuz'da Özel Harekatta şehit olan Alparslan Yazıcı'nın kardeşi görevli hemşire Asuman Yazıcı'ya ve görev yapan diğer personellere 'Onur Ödülü' verildi.

15 Temmuz'dan sonra yaşadıklarını kağıda döken hastane personelleri ise duygularını şu şekilde dile getirdiler:

"Orada film koptu"

Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi'nde hasta kayıt görevlisi Gökhan Şen'in o geceye dair anlattıkları yürekleri sızlattı. Şehitlerin ve yararlıların kayıtlarını tutmakla görevlendirilen Gökhan Şen, 'Morga girdiğimde tüm şehitlerimizin telefonu çalıyordu' diyerek o anı asla unutamayacağını ifade ederek, " "Hastanede hasta kayıt görevlisi olduğumdan acilde görevli anestezi uzmanı Aydın Selçuk hocam 'Gökhan senin görevin hastanemize gelen tüm yaralı ve şehitlerimizin kaydını eksiksiz tutmak' dedi ve tabiri caize film orada koptu. Şehitlerimiz vardı, yaralılarımızın hemen hemen hepsi çok ağır yaralı. O halde onlara ad soyad sormak daha da acıttı içimi. O anda doktorlarımız ve polisimiz 'Bu kayıt bizler için çok önemli sen işini doğru yapmak zorundasın' dediklerinde irkildim. ve işimi tam yapmak için sabaha kadar çalıştım.

"Morgda bütün şehitlerimizin telefonu çalıyordu"

Sabaha karşı emniyet güçlerimizle ortaklaşa tüm yaralı ve şehitlerimizin sayı ve isimlerini gerekli mercilere ilettik. Bu arada beni en çok üzen ve derinden etkileyen olay, şehitlerimizin sayısını almak için morga ve morgun yanındaki ek binaya geçtiğimizde bütün şehitlerimizin telefonları çalıyordu. Kim bilir kiminin eşi, çocuğu, anne babası cevap bekliyordu. Ama nafile onlar çoktan şehadet şerbetini içmişlerdi. Allah bir daha vatanımıza ve büyük Türk Milletine böyle acılar yaşatmasın" şeklinde konuştu.

"Beni bırakın hemşire hanım, durumu daha kötü olan arkadaşlarım var"

15 Temmuz gecesi hastanede çok vahim bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Acil Servis Hemşiresi Bilge Aktaş, insanların, doktorların ve hemşirelerin panik içinde koşuşturma telaşında olduklarını, halkın hastaneye yardım için geldiğini, herkesin seferber olduğunu vurgulayarak, "15 Temmuz gecesini ömrüm boyunca unutmayacağım. Yaralılardan birinin bacağı ampute olmuş ve büyük bir çığlıkla 'Acımı dindirin' diye bağırıyordu, bir diğerinin kulağı ve kafası kanlar içindeydi ve ben onunla ilgilenip damar yolu açarken 'Beni bırakın hemşire hanım durumu daha kötü arkadaşlarım gelecek onlarla ilgilenin" dedi. Bir diğer yaralımız da üniformalı olarak geldi ve silahı üstündeydi, arkadaşlarına 'Sakın silahımı almayın, burada herhangi bir durum olursa ben müdahale ederim" diyordu kendi acısını düşünmeden" dedi.

Şehit yakını fotoğraf gösterip, 'Gördünüz mü iyi mi" diye soruyordu

15 Temmuz gecesi hastanede görevde olan Hemşire Kevser Sağlam da hastaneye gelen gazilerin şehadet getirdiklerini ifade ederek, "Hastanede herkes elinden geleni yapıyordu. Çok sayıda gazi ve şehitlerimiz hastanemize getirildi. 15 Temmuz gecesi beni derinden etkiledi. Gazilerimizden bazıları şehadet getiriyordu, bazılarının yaraları çok hafif olmamasına rağmen 'Ben de bir şey yok siz diğer arkadaşlarımıza bakın' diyorlardı. Gelen şehit yakınlarından biri elindeki fotoğrafla herkese tek tek 'gördünüz mü iyi mi?" diye soruyordu" diye konuştu.

15 Temmuz Gecesi Yaralı Özel Hareket Polislerinin Getirildiği Hastane Şehitleri Andı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 15 Temmuz Gecesi Yaralı Özel Hareket Polislerinin Getirildiği Hastane Şehitleri Andı - Son Dakika

  • AB Fonlarıyla Desteklenen SEECO Projesi Adana ve Mersin'de Tanıtıldı
    09 Mar AB Fonlarıyla Desteklenen SEECO Projesi Adana ve Mersin'de Tanıtıldı

    Avrupa Birliği tarafından fonlanan SEECO Projesi, Dünya Bankası koordinasyonuyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından Adana ve Mersin'de Çukurova Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülüyor. Proje, girişimciliği destekleyerek Türkiye'nin hedef bölgelerinde kadınların ve gençlerin geçim durumlarını iyileştirmeyi ve sosyal uyumlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje kapsamında, Çukurova Bölgesi'nde yeni kurulacak işletmelere kuluçka ve hızlandırma programları uygulanacak ve girişimcilere yaklaşık 3 milyon Euro hibe desteği sağlanacak.

  • İstanbul'da Organize Suç Operasyonu: 13 Tutuklama
    09 Mar İstanbul'da Organize Suç Operasyonu: 13 Tutuklama

    İstanbul merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, suç işleyen 19 şüpheliden 13'ü tutuklandı. Şahısların, sermaye sahibi iş insanlarından haksız maddi menfaat temini amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, yağma amaçlı tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi. Operasyonda 2 adet ruhsatsız tabanca ve 102 adet fişek ele geçirildi.

  • Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Adem Tuncer, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu
    09 Mar Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Adem Tuncer, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu

    Adem Tuncer, Vezirköprü Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere meslek seçimi konusunda tavsiyelerde bulundu ve deneyimlerini paylaştı. Programa Vezirköprü Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer ile öğrenciler katıldı.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Kooperatif Üyeleriyle Buluştu
    09 Mar Bozüyük Belediye Başkanı Kooperatif Üyeleriyle Buluştu

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni ziyaret ederek kooperatif üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Bakkalcıoğlu, kooperatif üyelerine teşekkür ederek, gelecek dönemde de işbirliği yapacaklarını belirtti.

  • Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 234 araca 491 bin 818 TL ceza kesildi
    09 Mar Alanya'da yapılan trafik uygulamasında 234 araca 491 bin 818 TL ceza kesildi

    Antalya'nın Alanya ilçesinde Jandarma ekipleri tarafından yapılan genel trafik uygulamasında 234 araç ve sürücüsüne toplamda 491 bin 818 TL para cezası kesildi. Ayrıca 9 araç trafikten men edilirken, 1 sürücünün ehliyetine el konuldu.

  • Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı
    09 Mar Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

    Gaziantep Özel ANKA Hastanesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Hastane yönetimi, kadın doktorlar, sağlık çalışanları ve hastaları da unutmayarak çiçek takdim etti. Hastane yönetimi, kadınların hayatın her alanında değer görmesi gerektiğini vurgulayarak tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

  • Adıyaman'da Gençlik ve Spor İl Müdürü, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Toplantı Yaptı
    09 Mar Adıyaman'da Gençlik ve Spor İl Müdürü, Beden Eğitimi Öğretmenleriyle Toplantı Yaptı

    Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, kent genelinde görev yapan beden eğitimi öğretmenleriyle bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, eğitimin sporla birlikte hareket etmesi ve öğrencilerin beden olarak da eğitilmesi gerektiği vurgulandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise öğrencilerin sportif alanlarda da başarılı olmalarının önemine değindi ve 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Başakşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başlıyor
    09 Mar Başakşehir'de Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

    Başakşehir Belediyesi, Ramazan ayı için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Başakşehir Kent Meydanı, Sular Vadisi ve diğer parklarda gerçekleştirilecek etkinliklerle Ramazan'ın manevi atmosferi yaşatılacak.

  • 'Mahzen-5' Operasyonunda Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi
    09 Mar 'Mahzen-5' Operasyonunda Üç Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Aydın'da gerçekleştirilen 'Mahzen-5' operasyonunda, üç ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyon kapsamında yakalanan 18 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 6'sı tutuklandı. Operasyon sonucunda, nitelikli dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik suçlarından yaklaşık 220 milyon lira haksız kazanç sağlandığı tespit edildi. Ayrıca, operasyonlarda çok sayıda silah, casus kamera, sahte fatura fişleri ve sahte kimlikler ele geçirildi.

  • Zaman daraldıkça AK Parti'nin Yeniden Refah'a karşı söylemleri de sertleşiyor
    09 Mar Zaman daraldıkça AK Parti'nin Yeniden Refah'a karşı söylemleri de sertleşiyor

    Son dönemlerde Yeniden Refah'a yönelik söylemlerin sertleştiği AK Parti cephesinde dikkat çeken bir çıkış da Mustafa Elitaş'tan geldi. Aday göstermedikleri isimlerin başta Yeniden Refah Partisi olmak üzere diğer partilerde soluğu almasını sert bir dille eleştiren Elitaş, "Bize aday adaylığı için müracaat edenler, başka kapılarda geziyor. Sanki görücüye çıkmış gibi" ifadelerini kullandı.

  • İl Genel Meclisi Üyeleri Görevlerini Tamamladı
    09 Mar İl Genel Meclisi Üyeleri Görevlerini Tamamladı

    2024 yılları arasında görev yapan İl Genel Meclis üyeleri son toplantılarını gerçekleştirdi. İGM Başkanı Fazlı Koç, 5 yıllık süreçte yapılan çalışmalara değinerek, yeni meclis üyelerine başarılar diledi.

  • Şarkışla Belediyesi Filosuna 9 Yeni Araç Ekledi
    09 Mar Şarkışla Belediyesi Filosuna 9 Yeni Araç Ekledi

    Şarkışla Belediyesi, filosuna eklediği 9 yeni araç için tanıtım töreni düzenledi. Törene Kaymakam Samet Öztürk, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve diğer yetkililer katıldı. Belediye Başkanı Oğuz, araçların toplam değerinin 27 milyon lira olduğunu ve kredi kullanılmadan peşin alındığını belirtti. Yeni araçların ilçeye hayırlı olması temenni edildi.


Advertisement