18 Mart Çanakkale Şehitleri Kars'ta Anıldı - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Şehitleri Kars'ta Anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitleri Kars\'ta Anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da tören düzenlendi.

18.03.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da tören düzenlendi.

Kars Valisi Eyüp Tepe, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, Kars- Ardahan Bölge Baro Başkanı Avukat İbrahim Baştimar, daire amirleri, şehit aileleri ve vatandaşların katıldığı törenler, ilk olarak Şehitler Mahallesi'ndeki Kars Garnizon Şehitliği'nde anıta çelenk konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu, 21 pare saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şeref defteri imzalandı.

Şeref defterine sizlerin emaneti olan vatanımızı, sonsuza dek yaşatma azim ve kararlığıyla, uğruna canlarınızı verdiğiniz bu aziz vatanımızın kalkınmasını sağlamak, devletimin ve milletimizin, birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğunun bilincindeyiz yazan Kars Valisi Eyüp Tepe, "Vatanımızı ve milletimizi, bölüp parçalamak isteyen iç ve dış düşmanlara karşı kahramanca mücadele edip, hürriyet, bağımsızlık, bayrak ve vatan uğruna canlarını feda ederek, yüce mevla katında ve milletimin gönlünde en yüce mertebeye ulaştınız. Sizlerin emaneti olan vatanımızı, sonsuza dek yaşatma azim ve kararlığıyla, uğruna canlarınızı verdiğiniz bu aziz vatanımızın kalkınmasını sağlamak, devletimin ve milletimizin, birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğunun bilincindeyiz. 'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Anlayışıyla her karışını temiz kanlarınızla suladığınız kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Sizleri minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun" dedi.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay'da şeref defterine şu sözleri yazdı: "Tarih boyunca bu topraklarda sayısız şehit verdik. Aziz şehitlerimiz işte o ruh haliniz manevi miras, uğruna hayatınızı feda ettiğiniz bu vatan kutsal emanettir. Bu duygularla başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına vatan ve millet sevgisini bayraklaştıran aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum."

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise "Milleti millet yapan en yüce duygularla yokluklar içinde bile dönemin en güçlü devletlerine karşı kazanılan Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl dönümünü kutlarken sizleri bir kez daha minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Bugün bu minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek üzere huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Vatan vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıklarınız olan canlarınızı vererek şahadet mertebesine ulaştınız. Uğruna can verdiğiniz değerleri kıymetli emaneti sonsuza dek yaşatmak bizlerin en kutsal görevidir. Bağımsızlığa olan aşılmaz tutkunuzu canınızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizi birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan siz şehitlerimiz gönüllerimizde yaşayacak sizlerin kahramanlığı mücadelesi ve cesareti bizlere her zaman gelece emin adımlarla yürüme gücü verecektir. Ruhunuz şad olsun" ifadelerini kullandı.

Daha sonra şehitler müzesini gezen protokol üyeleri, Kars'ın şehitlerinin fotoğraflarını ve anı defterini inceledi. Şehit yakınlarının da yer aldığı gezide bazı şehit anneleri yıllar önce kaybettikleri oğullarının fotoğraflarına dokunarak gözyaşı döktü. Şehitlikteki törene, mezarları ziyaret ederek devam eden davetliler, kabirler üzerine beyaz ve kırmızı karanfil bıraktı.

Kars'taki Çanakkale Zaferi kutlamaları Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda devam etti. Buradaki tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Şiir dinletisi, Koro gösterisi, Çanakkale Destanı Oratoryosu ve Devlet Övünç Madalyasının Tevcihi ile sona erdi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Şehitleri Kars'ta Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement