18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Kuleli Askeri Lisesi'nde tören düzenlendi.

18.03.2015 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Kuleli Askeri Lisesi'nde tören düzenlendi.

Tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın mesajlarının okunmasıyla başladı.

Okul Komutanı Kurmay Albay Muammer Aygar, Türk yurdunun binlerce yıl verilen mücadeleler ve şehitlerle oluşturulduğunu söyledi.

Türk milletinin, tarihin her döneminde vatan, bayrak ve özgürlük gibi kutsalları uğruna her zaman gerekeni yaptığını dile getiren Aygar, "Çanakkale destanı da bunlardan sadece bir tanesidir. Dünyanın en önemli harplerinden olan Çanakkale, öldü denilen bir milletin, bütün dünyaya ölmediğinin haykırışıdır" dedi.

Aygar, Çanakkale'nin, tüm Türk milletinin haklı bir gururu olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Bizlere düşen, vatan toprağını aziz bilerek, gerektiğinde canını vermekten kaçınmamaktır. Millet olmak, vatan ve bayrak sahibi olmak Çanakkale'deki gibi bir fedakarlık ve azimle sağlanabilir. Türk milleti, milli birlik ve beraberliğini, ülke bütünlüğünü korumak için tarihin her döneminde kendisine yapılan saldırılara karşı vatanını, gözünü kırpmadan savunmuştur. Vatan evlatları bu uğurda canlarını seve seve vermekten çekinmemişler, vatan için şehit olmayı en yüce rütbe olarak bilmişlerdir. Türk tarihine bakıldığı zaman bunun sayısız örneklerine rastlamak mümkündür."

Türkiye Cumhuriyeti'nin, vatanı uğruna gözünü kırpmadan canlarını feda eden şehitlerin manevi mirası üzerinde yükseldiğini aktaran Aygar, "Türkiye, Güney Kore ve Kıbrıs'ta da binlerce evladını şehit vermiştir. Türk gençliği, 100 yıl önce olduğu gibi bugün de birinci vazifesinin, vatanını ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olduğunu bilip, gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyerek, vazifesini yerine getirecektir" ifadelerini kullandı.

Törende ayrıca, Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi, birinci olan şiir ve kompozisyonlar okundu. Okul öğretmenlerinden Üsteğmen Gökhan Durak da "Şehitler Günü ve Çanakkale Muharebeleri" konulu konuşma yaptı. Lise öğretmen ve öğrencileri tarafından "Halk Oyunlarıyla Çanakkale Savaşı Anlatımı" adlı gösteri sunuldu.

Törene, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, emekli orgeneraller Necati Özgen, Edip Başer ve liseli görevlileri ve öğrencileri katıldı.

Tören, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nun "Çanakkale ve Kahramanlık" temalı konserinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement