18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Bitlis'in Güroymak ve Hizan ile Van'ın Muradiye ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2018 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Güroymak ve Hizan ile Van'ın Muradiye ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Güroymak Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Yatılı Bölge Okulu öğretmenlerinden Pelin Öztürk, kanlarını, canlarını seve seve feda eden kahraman Mehmetçikleri anmak, vatanın her karış toprağında kefensiz yatan şehitleri minnet ve şükranla yad etmek, gelecek nesillere anlatmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

Çanakkale Şehitlerini anma programının yarın ilçe genelinde düzenlenecek etkinliklerle devam edeceği bildirildi.

Çelenk sunma törenine, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, Emniyet Müdürü Erbil Başar, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Hizan'daki program da hükümet konağı önünde Atatürk büstüne çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kaymakam Bülent Hamitoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ümit Duyu ve kurum amirleri katıldı.

Muradiye

Van'ın Muradiye ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kazım Karabekir Endüstri ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti.

Muradiye İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Destanı'nı anlatan tiyatro oyununun sahnelendiği programda, şiirler okunarak Çanakkale türküleri seslendirildi.

Program, yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile Atletizm'de Türkiye şampiyonu olan Zeynep Bayçınar ve antrenörü Enez Kaplan'a ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Akyol, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement