19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü

Kars'ta Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2017 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kars Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıkan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, törende yaptığı konuşmada, Türk tarihinde İslam öncesi ve sorası şehitlik ve gazilik onurunun hep var olduğunu söyledi.

Vatanın bütünlüğüne kasdedenlerin kahraman güvenlik güçleri ve vatansever Türk insanının azmi ve kararlığı karşısında yok olmaya mahkum olduğunu dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da Sarıkamış'ta Kore'de Kıbrıs'ta 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan müdafaası ve dünya barışı için şahadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütlerine karşı ülkemizin Güney Doğu Bölgesinde 'vatan için aksa kanım' diyerek mücadele yürütmektedir."

Sarıkamış

Sarıkamış ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende, Sarıkamış Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sarıkamış Şubesi Başkanı Osman Zekeriya Gül, törende yaptığı konuşmada, her yıl onurla gururla kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü'nün bir kahramanlık günü olduğunu belirtti.

Törene, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, 9. Komando Tugay Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gaziler, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement