19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

19.05.2019 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Van'daki kutlamalar, İskele Caddesinden Yaşar Kemal Parkına kadar yapılan yürüyüşle başladı.

Yürüyüşe katılan Vali Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyeleri, İl Jandarma Komutanlığı dedektör köpekleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının gösterilerini izledi.

Kurumların açtığı stantları dolaşan, resim sergilerini gezen Bilmez buradan törenin düzenleneceği alana geçti.

Bu sırada Van Büyükşehir Belediyesinin HDP'li Meclis Üyesi Hakkı Cemal, "başkan vekili olarak törene katıldığını ve protokolde kendisine yer ayrılmadığını" ileri sürerek, alandan ayrıldı.

Vali Bilmez, bunun üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu, kurallarla, kanunlarla, mevzuatlarla yönetildiğini belirterek, bir kentin belediye başkanının o ülkenin resmi ve milli bayramına katılmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.

Belediye başkanının programa katıldığı zaman protokoldeki yerinin mevzuatlarda yazıldığını aktaran Bilmez, şunları kaydetti:

"Belediye başkanının il dışında, izinli olduğu zaman bunu valiliğe resmi olarak yazar ve yerine kimin vekalet edeceğini de bildirir. Bugün tören alanına gelinceye kadar büyükşehir belediye başkanımızın izinli olduğuna, yerine birinin görevlendirildiğine dair bize hiçbir yazı ulaşmadı. Büyükşehir Belediye Meclisinden bir arkadaş da törene katılmıştı. Protokolde onun durumuna uygun ön sırada kendisine yer gösterildi. Ama her önümüze çıkan kişinin mevzuata aykırı bir şekilde 'yok eş başkanım', 'yok as başkanım', 'yok alt başkanım' böyle bir şey mevzuatımızda yok. Herkes yetkisini bilecek, mevzuat çerçevesinde görevini yapacak. Bu kentin seçtiği belediye başkanı bizim için değerlidir. Yasalar çerçevesinde görevini yaptığı sürece yanında olacağız. Sadece protokolde değil bütün işlerinde yardımcı olacağız."

"Eş başkan" kavramının mevzuatta ve kanunda bulunmadığını kaydeden Vali Bilmez, "Kusura bakmasın, burası bir hukuk devletidir. Biz bundan sonraki törenlerimizde başkanımızı da görmek istiyoruz. Bu bayram hepimizin bayramıdır. Onun için bayramlarımızı bile ayrıştırma nedeni yapmak, provoke nedeni yapmak bizi üzmüştür. Asla belediye başkanına karşı farklı bir davranışımız olmaz. Tüm Türkiye'de belediye başkanına nasıl davranılıyorsa biz de o şekilde davranırız." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum amirlerinin katıldığı tören, Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement