2015'te 2 Milyon 834 Milyon Dolarlık Fındık İhraç Edildi - Son Dakika
Ekonomi

2015'te 2 Milyon 834 Milyon Dolarlık Fındık İhraç Edildi

2015\'te 2 Milyon 834 Milyon Dolarlık Fındık İhraç Edildi

Türkiye’nin 2015 yılı Fındık ve Mamulleri ihracatı 2 milyar 834 milyon Dolar olarak gerçekleşti ve sektörün ihracat rekoru tazelenmiş oldu.

07.01.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 2015 yılı Fındık ve Mamulleri ihracatı 2 milyar 834 milyon Dolar olarak gerçekleşti ve sektörün ihracat rekoru tazelenmiş oldu.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, 2015 yılında Türkiye'nin 2 milyar 834 milyon Dolarlık Fındık ve Mamulleri ihracatı gerçekleştirerek değer bazında yeni bir rekor kırdığını, bu çerçevede 2015 yılında kayda değer yegane artışın sektörde gerçekleştiğini belirterek bu konuda küresel ihracat ve üretim bağlamındaki lider konumumuzun devam ettiğini dile getirdi.

Gören, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak, 2015 yılını yüzde 20 artışla 1 milyar 67 milyon Dolar'lık ihracat ile tamamladıklarını ve yılardır süregelen istikrarlı başarılı performanslarını 2015 yılında da devam ettirmenin haklı gururunu yaşadıklarını bildirdi.

"DÜNYANIN HEMEN HER BÖLGESİNE FINDIK İHRAÇ EDİYORUZ"

Gören, Türkiye Geneli Fındık ve Mamulleri sektörü olarak 2015 yılında İtalya'dan Kanada'ya, Japonya'dan Avustralya'ya, Arjantin'den Güney Afrika Cumhuriyeti'ne kadar dünyanın hemen her tarafındaki 110'un üzerinde ülke ve gümrük bölgesine ihracat gerçekleştirdiklerini, pazar yelpazelerinin daha da genişletilmesi için çalışmalarının ve projelerinin devam ettiğini belirtti.

"NET İHRACAT YAPIYORUZ"

Gören, Fındık ve Mamulleri sektörü olarak, tamamen yerli girdi kullanarak ülkeye net ihracat geliri kazandırdıklarını, Türkiye'nin cari açığının kapatılmasına, büyüme ve istihdam katkı sağlamaya devam ettiklerini dile getirdi.

"2023 İHRACAT HEDEFLERİMİZİ YUKARI TAŞIYORUZ"

Ali Haydar Gören, doğru stratejiler ve yapılan çalışmaların meyvesini vermesi sonucunda 2023 ihracat hedefi olarak ilk başta belirlenen 2,5 milyar Dolar rakamının 2015 yılında aşıldığını ve hedefin yıllar içinde sürekli yukarı revize edildiğini, son olarak ise Cumhuriyetin 100. Yılında 4 milyar Dolar'ın üzerinde ihracat gerçekleştirerek bu başarı grafiğini taçlandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"İFMİB OLARAK EN ÇOK İHRACAT YAPAN FİRMALARI KUTLUYORUZ"

Gören, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak geleneksel biçimden çok ihracat yapan üye firmalarını kamuoyuna açıkladıklarını belirtti, dereceye girsin girmesin ülke ihracatının artması için çalışan tüm firmaları kutladı ve başarılarının artarak devamını diledi.

2015 Yılında En Fazla Fındık ve Mamulleri İhracatı Yapan Firmalar şu şekilde sıralandı; Progıda Tarım Ürünleri, Balsu Gıda Sanayi, Stellıferı Fındık ve Gıda Sanayi, Yılmaz Tarım Ürünleri Sanayi, Çakmaklar Gıda Sananayi, Nuteks Zirai Ürünler Gıda, S.E.P. Gıda Sanayi, Karın Gıda Sanayi, Yılmaz Kardeşler Gıda Sanayi, Arslantürk Tarım Ürünleri Sanayi, Aydın Kuruyemış Sanayı, İstanbul Fındık Sanayi, Sarılar Dış Ticaret, Aydın Fıstık Fındık Pazazarlama, Futem Gıda Tıcaret, Tadım Gıda Maddeleri Sanayi, 4 firma ise isminin açıklanmasını istemedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 2015'te 2 Milyon 834 Milyon Dolarlık Fındık İhraç Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement