22. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği - Son Dakika
Yerel

22. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği

7 ülkeden 71 çocuğun katıldığı şenlik, kortej yürüyüşüyle başladı.

22.04.2014 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 22. kez düzenlenen ve 7 ülkeden 71 çocuğun katıldığı Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, kortej yürüyüşüyle başladı.

Şenlik kapsamında, etkinliğe katılan ülkelerin temsilcileri Demokrasi Anıtı'na çelenk koydu, bando eşliğinde Demokrasi Anıtı'ndan adliyeye kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşü sırasında Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya ve Rusya'dan gelen öğrenciler çarşı boyunca kurulan platformlarda gösteriler sundu.

Kortej yürüyüşünün ardından Latife Hanım Anı Evi'nde düzenlenen resepsiyona, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ile protokol üyeleri katıldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, 22 yıldır Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği'nda ağırladıkları binlerce çocuğun, dünyanın dört bir yanında Karşıyaka, İzmir ve Türkiye'nin gönüllü tanıtım elçiliğini yaptığını belirtti.

Şenlik kapsamında, konuk öğrencilerin yarın ilçedeki 7 ayrı okul ve çeşitli alışveriş merkezlerindeki gösterilere katılacağı bildirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Bostanlı rekreasyon alanında oyun alanı kurulacağı, gün boyunca çocukların etkinliklerden ücretsiz yararlanacağı belirtildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 22. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement