29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Düzce, Akçakoca, Gölyaka ve Yığılca'da, 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı törenlerle kutlandı.

29.10.2017 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce, Akçakoca, Gölyaka ve Yığılca'da, 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı törenlerle kutlandı.

18 Temmuz Spor Salonu'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Harekatı'nda yapılan mücadelenin aynısının 15 Temmuz'da gösterildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Düzce Belediyesi Mehteran Takımı, Çerkez Kültür Derneği oyuncuları izleyicilere gösteri sundu.

Tören, dereceye giren öğrencilere madalya verilmesiyle sona erdi.

Akçakoca

Hava muhalefeti nedeniyle Akçakoca Spor Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlere minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

Binlerce yıldır bu topraklarda kader birliği yapan milletin sürekli arkadan hançerlenmek istendiğini belirten Kaymakam Öztürk, "Hainlerin 15 Temmuz direnişiyle Çanakkale ve Kurtuluş savaşında olduğu gibi bu coğrafyayı vatan olarak kabul edenlerin büyük bir zaferine tanık oldu." dedi.

Konuşmanın ardından tören, halkoyunları gösterisiyle devam etti.

Gölyaka

Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirilen kutlamarda konuşan Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, büyük Türk Milletinin şanlı ve onurlu mücadelesinin ürünü olan ve millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetin 94. Yılının kutlandığını belirtti.

Keleş, "Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti'nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Cumhuriyet, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş vatan toprakları üzerinde, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk milletinin yeniden dirilişinin ifadesidir." dedi.

Törenlere Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, AK Parti Gölyaka İlçe Başkanı Fazlı Koç, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Horuz, CHP İlçe Başkanı Enver Verep, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergin Taştepe, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-Yığılca

Yığılca Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirien programa Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Mansur Çağan, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Vali Yardımcısı Bağcı'nın günün anlam ve önemine yönelik konuşması ve öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ile son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement