3 .uluslararası Yeşilyurt Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

3 .uluslararası Yeşilyurt Sempozyumu

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Milletin verdiği vergilerle yine o milletin kendisine kurşun ve bomba yağdırdığı başka bir darbe görmedik.

12.09.2017 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Milletin verdiği vergilerle yine o milletin kendisine kurşun ve bomba yağdırdığı başka bir darbe görmedik." dedi.

Şahin, Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi tarafından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve bu yıl "Toplumsal, Siyasal ve Ekonomik Yönleriyle Darbeler" konusunda gerçekleştirilen "3 .Uluslararası Yeşilyurt Sempozyumu"nun açılışına katıldı.

Darbeler öncesinde bir takım senaryoların sahnelenerek darbenin meşru gibi gösterilmeye çalışıldığını anlatan Şahin, 1980'lerde aynı silahla farklı siyasi düşüncelere sahip insanların katledildiğini söyledi.

Turgut Özal'ın iktidara gelmesiyle milletin nefes almaya başladığını, 1990'lı yıllarda ise 28 Şubat darbesinin devreye konulduğunu ifade eden Şahin, inançlarından ve başörtüsünden ötürü çok sayıda insanın mağdur edildiğini belirtti.

Şahin, Gezi Olayları, 17-25 Aralık gibi olaylarla dış güçlerin ülkeye zarar vermeye çalıştığını dile getirerek "15 Temmuz hadisesi çok daha farklıydı, onlar çok acımasızdı. Milletin verdiği vergilerle yine o milletin kendisine kurşun ve bomba yağdırdığı başka bir darbe görmedik." dedi.

27 Nisan muhtırasının Türkiye'de darbeler için kırılma noktası olduğuna işaret eden Şahin, "Milletin iradesini mecliste kullanan siyasi partiler maalesef o güne kadar postal sesini duyduklarında kaçarlarken o gün Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi sabah saat 11.00'de Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanına 'siz bizim mahiyetimizde olan memurlarsınız, siz bize bu bildiriyi yayımlayamazsınız' diye nokta koydular. O zaman kırılma noktası oluştu." ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da darbeler sempozyumunu, bir darbenin yaşandığı gün düzenlediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bu millet 15 Temmuz'da darbeye karşı darbe yaptı. Direniş ruhu, özgürlüğe ve bağımsızlığa olan sevdasıyla karşı durdu ve darbeci hainleri püskürttü. 20. yüzyılın genel paradoksu olarak Batı, İslam ülkeleri içerisinde askeri darbelerle, planlarla İslam ülkelerinin kalkınmasını ve gelişmesini hep engelledi. Burada en örnek ülke de ülkemizdir. Bu darbelerin çoğunun arkasında CIA operasyonu olduğunu görüyoruz."

Konuşmaların ardından iki gün sürecek sempozyumun ilk oturumu gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 3 .uluslararası Yeşilyurt Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement