78 Öğrencisi Olan Üniversiteye, Bakan'lı, Lise Öğrencili Açılış (2) - Son Dakika
Güncel

78 Öğrencisi Olan Üniversiteye, Bakan'lı, Lise Öğrencili Açılış (2)

78 Öğrencisi Olan Üniversiteye, Bakan\'lı, Lise Öğrencili Açılış (2)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa Teknik Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninin ardından helikopterle Karacabey İlçesi'ne geçti.

05.10.2011 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

78 ÖĞRENCİSİ OLAN ÜNİVERSİTEYE, BAKAN'LI, LİSE ÖĞRENCİLİ AÇILIŞ (2)

BAKAN EROĞLU, YABAN HAYATI MERKEZİNİ AÇTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa Teknik Üniversitesi'nin akademik yılı açılış töreninin ardından helikopterle Karacabey İlçesi'ne geçti. Bakan Eroğlu, Karacabey'e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yaparken, telekonferans yöntemi ile, İznik Hisardere Göleti, Büyükorhan Kınık Göleti ve Çayırovası Sulama projelerinin temellerini de attı.

Törende konuşan Bakan Eroğlu, 2008 yılında yapımına başlanan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye'de bu amaçla yapılan tek tesis olma özelliğini taşıdığını belirterek, uluslararası standartlarda olan merkezin özellikle yasa dışı yollardan ülkemize sokulan yaban hayvanları ile ülkemizde tabiatta zor durumda olan hayvanların tedavi ve rehabilitasyonunu yapacağını söyledi.

Tedavisi ve rehabilitasyonu tamamlanan hayvanların Cites Sözleşmesi kapsamında getirildiği ülkelere gönderileceğini kaydeden Bakan Eroğlu, tesis için bakanlık bütçesinden bugüne kadar 800 bin lira gönderildiğini ifade etti. Merkezin yapımında Bakü- Tiflis- Ceyhan boru hattı şirketi, Kuzey Doğa Derneği, Uludağ Üniversitesi ve İkinci Şans Derneği'nin destek olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, merkezde 62 ayının etrafında elekroşok tesisatı bulunun 200 dekar ormanlık arazide doğal şartlarda yaşayacağını söyledi.

Bakanlık olarak yabani ya da evcil ayrımı yapmaksızın bütün hayvanların yaşama haklarını korumak için çalıştıklarını bildiren Bakan Eroğlu, son 3 yılda bu amaçla 5.5 milyon lira mali yardımda bulunduklarını kaydetti.

Bursa'ya yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Bakan Eroğlu, bugüne kadar 45 milyon liralık yatırım tesisi yaptıklarını ve 12 milyon liralık daha yatırımın devam ettiğini belirterek, temeli atılan tesislerin tamamlanmasıyla 25 bin 930 dekarlık arazinin sulanmasının sağlanacağını sözlerine ekledi. Bakan Eroğlu, daha sonra ihaleleri alan firmalarla projelerin önümüzdeki yıl tamamlanması için taahhütname imzaladı.

Açılış töreninin ardından geçtiğimiz aylarda İnegöl'de bir ticari araç içinde bulunan Sultan adlı aslanı kafesinde ziyaret eden Bakan Eroğlu, yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan 2 martıyı doğaya saldı, barınaktaki ayılara da elma ve armut attı. Bakan Eroğlu, fidan dikim töreninin ardından helikopterle Ankara'ya hareket etti.

SB, ST(FK/AAA) - Bursa/ Karacabey

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 78 Öğrencisi Olan Üniversiteye, Bakan'lı, Lise Öğrencili Açılış (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement