86 Ülkeden 5 Bini Aşkın Yabancı İşadamı Katıldı - Son Dakika
Güncel

86 Ülkeden 5 Bini Aşkın Yabancı İşadamı Katıldı

İslam Dünyasının en büyük iş buluşması sona erdi.

15.10.2012 17:25

MÜSİAD Fuarı için Türkiye'ye gelen Endonezyalı, Sudanlı, Kanadalı ve Mısırlı yaklaşık 50 işadamı, Bursalı firmalar ile işbirliklerini geliştirmek adına düzenlenen ikili iş görüşmelerinde buluştu.

MÜSİAD Fuarı için Türkiye'ye gelen Endonezyalı, Sudanlı, Kanadalı ve Mısırlı yaklaşık 50 işadamı, Bursalı firmalar ile işbirliklerini geliştirmek adına düzenlenen ikili iş görüşmelerinde buluştu.

MÜSİAD tarafından CNR Expo'da düzenlenen 14. MÜSİAD Fuarı kapılarını kapattı. Dört gün süren Fuar ve IBF için Türkiye'ye gelen 86 ülkeden 5 bini aşkın işadamı binlerce iş bağlantısı yapıp ülkelerine döndüler.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 16'ıncı Uluslararası İş Forumu (IBF) sona erdi. Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen MÜSİAD Fuarı ve IBF'e yurtdışından 86 ülkeden 5 bini aşkın işadamı katıldı.

Dünyanın 86 ülkesinden Türk işadamları ile görüşmek ve Türkiye ile ticaret yapmak isteyen yabancı işadamları binlerce iş görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerin sonunca önemli iş bağlantıları gerçekleşti.

NAİL OLPAK: GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDUK

MÜSİAD Fuarı ve IBF hakkında değerlendirmeler de bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ''İslam iş dünyasının bugüne kadar gerçekleştirilmiş olmanın onurunu yaşıyoruz. Allah'a hamd ediyoruz'' dedi.

Olpak bu etkinliklerle iki şeyi amaçladıklarını belirten MÜSİAD Başkanı, "MÜSİAD bir iş adamları derneği, biz üyelerimizin iş hayatını geliştirmesine ve ülkemize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ama aynı zamanda bu organizasyonla kültürleri de bir araya getiriyoruz, bir medeniyeti bir araya getiriyoruz. Dolayısıyla burada sadece ticari bir bağlantı değil bir gönül köprüsü kuruyoruz'' diye konuştu.

İki yıl önce gerçekleşen fuarda 65 ülkeden 3 bin 400 iş adamını ağırladıklarını dile getiren Olpak, bu sene 86 ülkeden 5 bini aşkın yabancı işadamını Türkiye'ye getirdiklerini söyledi. 30'un üzerinde ekonomi, ticaret ve kalkınma bakanının MÜSİAD Fuarı ve IBF için Türkiye'ye geldiğini ifade eden MÜSİAD Başkanı, "Dünyadaki her iki ülkeden biri buraya katılım yaptı. Güney Afrika'dan da var, Fas'tan da, Azerbaycan'dan da ABD'den de... Böylesine her ülkenin katıldığı bir renk harmonisi içerisindeyiz'' diye konuştu.

İslam iş dünyasının bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük buluşmasını yaptıklarını söyleyen Olpak, "Fuara katılan stand sahibi firmaların yüzde 99'unun inanılmaz bir memnuniyeti var. Yabancı ziyaretçilerde beklentimizin çok üzerinde bir memnuniyet gördük'' dedi.

BU BAŞARI, ÜLKEMİZE MÜSİAD OLARAK KATKIMIZDIR

2010 yılında gerçekleşen fuarda 23 bin metre kare olan kapalı alanı bu yıl 45 bin metre kareye çıkarttıklarını söyleyen MÜSİAD Başkanı, "Gelecek fuardaki rakamı hayal bile edemiyorum. Herhalde mevcudu da 2 kat artıracakmışız gibi bir tablo var. Bu başarı, 500 milyar dolarlık ihracat hedefine giden yolda MÜSİAD olarak ülkemize katkımızdır'' diye konuştu.

Fuarda 565 yerli firma 125 yabancı firmayı ağırladıklarını söyleyen Olpak, 25 sivil toplum kuruluşunun kendi standlarını kurarak faaliyetlerini sergilediklerini söyledi. Fuar boyunca 12 ülkenin sunumunun yapıldığını dile getiren Olpak, ''Yaklaşık 737 ayrı firmanın ve ülkenin sunumlarını gördük. Bana göre bu organizasyonun en önemli yönü sadece bir ticari organizasyon olmamasıdır. Biz de diyoruz ki gönül köprümüze ve ticaret bayramımıza hoş geldiniz. Ekonomi çok önemli ama gönüller arasındaki bağlantıyı kuramadığınız zaman da yeterli olmuyor. Biz o bağlantıyı kurabildik çok şükür'' dedi.

BİR SONRAKİ IBF FAS'TA YAPILACAK

IBF Yönetim Kurulu'nda bir sonraki IBF programını Fas'ta gerçekleştirmeyi kararlaştırdıklarını açıklayan Olpak, Mısır'ın geniş bir heyetle katıldığı fuara Suriye'den de 200'ün üzerinde bir grubun katıldığını söyledi. İran'dan bazı firmaların standlarıyla bazılarınınsa iş görüşmeleri yapmak üzere geldiklerini anlatan Olpak, ''Ticari ilişkilerde bu anlamda sınırları zaten tanımıyoruz. Burası sadece belirli kişilerin katıldığı bir fuar da değil, 86 ülkenin katılması demek zaten bu programın ne olduğunu da gösterir. Biz burada bir dostluk buluşması, bir gönül köprüsü kurduk, herkesi de davet ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, etkinliğe katılımıyla, sponsorluğuyla, duasıyla destek veren herkese teşekkür etti.

MÜSİAD FUARI İŞ BAĞLANTILARI İLE YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Fuara katılan MÜSİAD üyeleri yaptıkları yabancı işadamları ile görüşmeleri sonucu somut bağlantılar gerçekleştirdi.

Afrika'ya 7 Makine Sattı

Fuara katılan Dizayn Makine Genel Müdürü Necmettin Öztürk, Moritanya, Libya ve Cezayirli işadamları ile gerçekleşen görüşmeler sonucu 7 adet Gıda Dolum Makinesi satışını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Makineleri fuardan sonra teslim edeceklerini söyleyen Öztürk, bir çok yabancı firma ile de görüşmeler yaptıklarını ve ilerleyen zamanlarda bu firmalara da nihai satışı gerçekleştireceklerini açıkladı.

Raftürk 25 Tır Raf sattı

Fuara bu yıl üçüncü defa katılan İstanbul merkezli Raftürk firmasının sahibi Kemal Eren, MÜSİAD Fuarı'nda 4 günde 25 TIR'lık raf siparişi aldıklarını açıkladı. Taleplerin Irak, Filistin ve Libya'dan geldiğini ifade eden Kemal Eren, iç piyasadan da 3 TIR'lık sipariş geldiğini söyledi.

Simeks Amerika'dan Sipariş Aldı

Malatya merkezli Simeks Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Sanayi Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tokmak, fuar esnasında ABD'den yüklü miktarda sipariş aldıklarını açıkladı. Pazarlık aşamasında olan görüşmelerin önümüzdeki haftalarda netleşeceğini açıklayan Tokmak, Almanya'dan bazı Türk firmaları ile de görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Suudlar Villaları Kapıştı

Sapanca'da Villa Projesi hayata geçirecek olan Merosa Uluslar arası Yatırım'ın Genel Müdürü Yusuf Katipoğlu, fuar esnasında yabancıların olan ilgisinden oldukça memnuniyet duyduklarını ifade etti. Özellikle Suud işadamlarının Sapanca Bölgesi'ne ilgisi olduğunu ifade eden Katipoğlu, çok sayıda villa satışı için ön anlaşma yaptıklarını söyledi.

Yabancılar Termal'e Girdi

Sakarya'nın Taraklı İlçesinde termal projesi hayata geçiren Taraklı Termal'in Genel Müdürü Süleyman Tunç, fuar boyunca özellikle Arap işadamlarından büyük ilgi gördüklerini ifade etti. Çok sayıda devremülk satışı gerçekleştirdiklerini ifaden Tunç, "Yatırım amaçlı olarak projeyle ilgilenen işadamları oldu, onlarla da önümüzdeki hafta içi görüşmeler gerçekleştireceğiz" dedi.

Kuveytlilerle masaya oturacak

Bahçeşehir'de yer alan Banu Evleri Projesi'ni hayata geçiren Hasanoğlu İnşaat yetkilileri fuar esnasında Kuveytli bir grup ile proje satışı için görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bu hafta İstanbul'da yapılacak görüşme de anlaşma sağlanırsa projenin Kuveyt ve bazı Ortadoğu'daki satışı bu grup tarafından gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 86 Ülkeden 5 Bini Aşkın Yabancı İşadamı Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement