9'uncu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

9'uncu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Sona Erdi

Çalışma hayatının tüm paydaşlarını İstanbul'da bir araya getiren 9'uncu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi 5 günlük yoğun programın ardından sona erdi.

10.05.2018 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İşbirliği" ana başlığı ile gerçekleştirilen kongre, 67 ülkeden 6 bine yakın kişinin katılımıyla dev bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Kongre, iş sağlığı ve güvenliği alanında uluslararası platformda referans bir etkinlik olarak dikkat çekti.

Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen 9'uncu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, 6-9 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

DEV BULUŞMA

Kongrenin kapanış oturumunda konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Op. Dr. Orhan Koç, Kongrenin çok verimli geçtiğini söyleyerek şu bilgileri verdi:

"Aralarında; alanlarında öncü akademisyenlerin, sahadan iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin, ulusal ve uluslararası kuruluşlar, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin de bulunduğu yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Kongremiz; ülkemiz ve dünya gündeminde önemli bir yere sahip olan "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunu tüm boyutlarıyla ele aldı."

İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞILDI

Kongrede; "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İşbirliği" ana başlığı altında, 31 alt konu başlığında oturumlar düzenlendiğini hatırlatan Koç, iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasıyla bilgi alışverişinin sağlandığını belirtti.

G20 İSTİHDAM ÇALIŞMA GRUBU İSTANBUL'DA TOPLANDI

Kongrenin yan etkinliği olarak, 3'üncü G20 İstihdam Çalışma Grubu İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı Toplantısı'nın da düzenlendiğini kaydeden Orhan Koç, "Toplantı; eş başkanlığını Amerika Birleşik Devletleri ile beraber yürüten ülkemizin yanı sıra 2018 dönem başkanı Arjantin başta olmak üzere Endonezya, Çin, İngiltere, Singapur, İspanya, Avustralya, Japonya, Amerika, Hindistan, Rusya, Kanada ve Almanya dahil toplam 14 ülke ile Uluslararası Çalışma Örgütü ve Uluslararası Sosyal Güvenlik Kurumları Birliği'nden 23 katılımcı ile gerçekleştirildi. Toplantı sonucunda 'işbirliğinin daha güçlü bir şekilde devam ettirilmesi ve gönüllü ülkeler ile ortak bir çalışma grubu kurulması' kararlaştırıldı. Ayrıca bir sonraki toplantının yıl sonuna doğru Çin'de yapılması için de üyeler davet edildi" diye konuştu.

FUARA BÜYÜK İLGİ

Koç, dünyanın en büyük iş sağlığı ve güvenliği fuarını düzenleyen Alman MESSE Düsseldorf Firmasının kongreyle eş zamanlı olarak organize ettiği 3'üncü Türk İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı'nda; 69 yerli 50 yabancı olmak üzere toplam 119 firmanın hizmet ve ürünlerini sergilediğini vurguladı. 2 bin 450 metrekarelik alanda gerçekleşen fuarı 49 ülkeden 5 binden fazla kişi ziyaret etti.

HEDEF SIFIR KAZA

Kongrenin Ana Konuşmacısı olarak yer alan Finlandiya İş Sağlığı Enstitüsü Direktörü Tommi Alanko ise, tecrübelerini Kongrede paylaştı. Alanko, sıfır kaza hedefine saplanıp kalmanın değil, dinamik ve canlı bir yapı olan iş sağlığı ve güvenliğini her kademede belirli bir seviyeye getirmenin önemine vurgu yaptı.

KONGREDE 677 BİLDİRİ SUNULDU

Kongreye ulusal ve uluslararası arenadan iş sağlığı ve güvenliği alanında çok sayıda uzman, konuşmacı olarak katıldı. Kongrede 746'sı Türkiye'den, 144'ü yabancı ülkelerden olmak üzere toplamda 890 bildiri başvurusu yapıldı. Bilimsel Değerlendirme Kurulu tarafından onaylanarak Kongreye kabul edilen 217 sözel ve 460 poster bildiri katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sözel bildiri sunumları 3 gün boyunca eşzamanlı olarak 14 salonda gerçekleştirilirken, poster bildiri sahipleri ise posterlerini Kongre süresince kendileri için özel olarak hazırlanan alanda sundu. ‪Ayrıca Kongre tarihinde ilk kez düzenlenen Uzmanına Sor Köşesi ile 19 farklı konuda uzmanlarla katılımcılara yüz yüze görüşme imkanı verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 9'uncu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement