AB Projesi "Ufukların Ötesinde" İznik'te Gerçekleşiyor - Son Dakika
Güncel

AB Projesi "Ufukların Ötesinde" İznik'te Gerçekleşiyor

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın "Ufukların Ötesinde" (Beyond the Horizons) isimli Avrupa Birliği projesi katılımcılarını ağırladı.

25.06.2015 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönüllü Gençler Organizasyonu tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve, Bursa İznik Belediyesi yerel ortaklığı ile desteklenen "Ufukların Ötesinde" (Beyond the Horizons) isimli Avrupa Birliği Projesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde 24 Haziran ve 2 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleşiyor.

İznik Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen projeye Türkiye başta olmak üzere, Romanya ,İtalya, Portekiz ve Polonya'dan 30 kişi katılıyor.Proje kapsamında ele alınacak Dağcılık konuları kapsamında İznik'in tarihi zengiliklerinin yanında doğal güzellikleri olan kanyolarda ziyaret edilerek, çalışmalar yapılacak.

Proje kapsamında uluslararası kültür ve tarih paylaşımı konusunda da etkinlikler yapılacak. Bursa'nın ve İznik'in tarihi yapısı, sosyal ve kültürel zenginlikleri Avrupalı gençlere tanıtılacak, kültürlerarası etkileşim sağlanacak. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise konuşmasında "Öncelikle bu proje kapsamında ilçemize gelen yerli ve yabancı arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum. İznik tarihte olduğu gibi bugünde bizler için aynı önemi taşımakta. İznik, tarihi İstanbul ile eşdeğer şehirlerden bir tanesidir. Sizlerden bizim birer kültür elçimiz olmanızı talep ediyoruz. Yani ülkenize döndüğünüzde bizlerden ve İznik'ten bahsetmenizi ve anlatmanızı istiyoruz. Bugün aramızda Romanya,İtalya,Portekiz ve Polonya ve ülkemizden katılımcılar var. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bizler elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Sizlerde önümüzdeki dönemlerde hazırladığınız projelerde İznik'i de ortak etmenizi bekliyoruz. Çünkü İznik'in geleceğini siz gençler belirleyeceksiniz." şeklinde konuştu.

Ziyarette konuşan Proje Sorumlusu Hatice Dönmez "Projemizi İznik gibi tarihi,kültürel ve doğal güzellikleri bakımından zengin bir yerde yaptığımız için ve İznik Belediyesi gibi bir misafirperver belediyenin bünyesinde gerçekleştirdiğimiz için şanslıyız.Bu bağlamda Belediye Başkanı Osman Sargın olmak üzere, İznik Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret sonrasında Belediye Başkanı Osman Sargın, tüm ülke liderlerine İznik Çinisi takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel AB Projesi 'Ufukların Ötesinde' İznik'te Gerçekleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement