Mumbai değil Kastamonu! Vatandaşlar hemen telefona sarıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Mumbai değil Kastamonu! Vatandaşlar hemen telefona sarıldı

27.01.2026 10:37  Güncelleme: 08:58

Kastamonu'nun Abana ilçesinde Ezine Çayı'na gelen 3 flamingo, doğaseverlerin ve fotoğrafçıların ilgi odağı oldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle güvenli bir alanda mola veren flamingolar, renkli görüntüler oluşturdu.

Karadeniz'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle çay yatağındaki güvenli alanda mola veren flamingolar, renkli görüntüler oluşturdu.

İLK KEZ GÖRÜNCE TELEFONA SARILDILAR

Vatandaşlar, ilk kez gördükleri flamingonları cep telefonu kameralarıyla görüntülerken, doğa fotoğrafçıları da bölgede gözlem yaparak türü kayıt altına aldı.

Mumbai değil Kastamonu! Vatandaşlar hemen telefona sarıldı

"ALLI TURNA" OLARAK BİLİNİYOR

Fotoğrafçı Serhat Çakıcı halk arasında "allı turna" olarak da bilinen flamingoların, kuş fotoğrafçıları olarak kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Flamingoların dinlenme ve beslenme davranışları açısından farklı alanlardan uçmayı tercih edebildiğini dile getiren Çakıcı, "Geçtiğimiz yıllarda da ilçemizde yavru bir flamingoyu fotoğraflamıştık. Bu sene de bir ilki yaşadık. Bölgemizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle güvenli bir sığınak olarak flamingonları Abana'da ağırlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mumbai değil Kastamonu! Vatandaşlar hemen telefona sarıldı

EN YOĞUN GÖRÜLDÜKLERİ ŞEHİR MUMBAİ

Hindistan'ın Mumbai şehri, dünyanın en büyük şehir içi flamingo popülasyonlarından birine ev sahipliği yapar. Binlerce flamingo her yıl bu bölgede konaklar ve beslenir.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mumbai değil Kastamonu! Vatandaşlar hemen telefona sarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement