ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planı - Son Dakika
Politika

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planı

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin, "'Gerekirse bu konuyu İslam İşbirliği Zirvesi'ne götürürüz' diyorsunuz, peki siz bu çağrıyı yaptığınız zaman İslam ülkeleri bu çağrınıza uymazsa ne olacak?

06.12.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin, "'Gerekirse bu konuyu İslam İşbirliği Zirvesi'ne götürürüz' diyorsunuz, peki siz bu çağrıyı yaptığınız zaman İslam ülkeleri bu çağrınıza uymazsa ne olacak? Dış politika ortak düşünce gerektirir." dedi.

Özcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ABD'nin Kudüs'ü İsraili'in başkenti olarak tanıma planına değinerek, ABD Başkanı Donald Trump'ın güçlü bir başkan olmadığını, bu sözünden geri adım atabileceğini ifade etti.

Trump'ın bu konuda Mısır, Suudi Arabistan ve Filistin ile görüşmeler yaptığını ancak Türkiye ile görüşmediğini savunan Özcan, "'Gerekirse bu konuyu İslam İşbirliği Zirvesi'ne götürürüz' diyorsunuz, peki siz bu çağrıyı yaptığınız zaman İslam ülkeleri bu çağrınıza uymazsa ne olacak? Dış politika ortak düşünce gerektirir." diye konuştu.

Milli meselelerde, önemli konularda muhalefetin görüşünün de alınması gerektiğini belirten Özcan, ortak kararlarla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Bir gazetecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği yönünde açıklamada bulunduğunu belirtmesi üzerine Özcan, "Yargılanmaktan, dokunulmazlığımızın kalkmasından asla korkmayız. Çünkü toplumun bize verdiği ödev, korkmadan siyaset yapmak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement