Adana Vergi Dairesi Başkanı Aksoy: "Vergi Tahakkuk Tahsilat Oranı Yüzde 80'e Ulaştı" - Son Dakika
Yerel

Adana Vergi Dairesi Başkanı Aksoy: "Vergi Tahakkuk Tahsilat Oranı Yüzde 80'e Ulaştı"

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, 2011 yılında kentteki vergi tahakkuk tahsilat oranının yüzde 80'e ulaştığını bildirdi.

02.03.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, 2011 yılında kentteki vergi tahakkuk tahsilat oranının yüzde 80'e ulaştığını bildirdi.

Aksoy, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Gelir İdaresi Grup Müdürleri Tahsin Atlı, Murat Akar, Kamil Kurt, Denetim Koordinasyon Müdürü Recep Yavuz, Çukurova Vergi Dairesi Müdür Vekili Meral Dalgıç, Seyhan Vergi Dairesi Müdür Vekili Gülnaz Uygun, Beşocak Vergi Dairesi Müdürü Hasan Ayrancı, Ziyapaşa Vergi Dairesi Müdürü Mahmut Ören, Takdir Komisyonu Başkanı Veysel Yurt, Eğitim Müdürü Emin Çil ile birlikte Adana Ticaret Odası'nı (ATO) ziyaret etti.

Aksoy ve beraberindekiler, ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu üyesi Ömer Küpeli ile Genel Sekreter Ahmet Nevruz ile görüştü.

Aksoy, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla, 1990 yılından bu yana

"Vergi Haftası" kutlamalarının yapıldığını hatırlattı.

Vergi Dairesi olarak mükellef odaklı, daha nitelikli vergi hizmeti anlayışı doğrultusunda vergiyi toplumun her kesimlerine sevdirmeyi amaçladıklarını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

"Bu amaçla verginin adil dağılımı ve tabana yayılması konusundaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bilindiği üzere kamu finansmanının en sağlam dayanağı olan vergi gelirleri toplam bütçe gelirlerinin yüzde 85'ini oluşturmaktadır. Yürüttüğümüz etkin ve özverili çalışmalar paralelinde 2011 yılında Adana'daki vergi tahakkuk tahsilat oranı yüzde 80'e ulaşmıştır. Vergi Dairesi Başkanlığı olarak öncelikli hedefimiz cezalandırmak değil, mükellefleri bilgilendirmek ve yol göstermektir."

ATO Başkanı Ali Gizer ise bu yıl 27 Şubat-4 Mart tarihleri arasında kutlanan 23. Vergi Haftası'nın başarıyla tamamlanması dileğinde bulundu.

Ülkemizin en temel sorunlarından birisinin gelir dengesizliği ve sosyal adaletin henüz sağlanamamış olmasının oluşturduğunu vurgulayan Gizer, "Bu iki unsur toplumun bütün katmanlarını bire bir yakından ilgilendiriyor. Bu soruna, vergi açısından baktığımızda ise dengesizliğin daha büyük boyutlarda olduğunu görüyoruz. Vergi mutlaka tabana yayılmalıdır. Bunun çözüm yolu da herkesin çok iyi bildiği ancak bir türlü önüne geçilemeyen kayıt dışı ekonominin önlenmesinden geçmektedir" ifadeleri kullandı.

ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek de vergi oranlarında son yıllarda yapılan düzenlemelerle Türkiye'deki vergi oranlarının diğer ülkelere oranla düşük seviyelere çekildiğini, ancak yine de kayıt dışının tam anlamıyla önlenemediğini vurguladı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adana Vergi Dairesi Başkanı Aksoy: 'Vergi Tahakkuk Tahsilat Oranı Yüzde 80'e Ulaştı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement