Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü

Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı Adapazarı Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

22.06.2019 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı Adapazarı Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği Başkanı Muzaffer Coşkun ve yönetimi ile Kırgızistan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kanıbek İsakov ve beraberindeki heyeti misafir etti.

Daha sonra etkinlik kapsamında pilav ikramı ve Adapazarı Belediyesi önünde dua edildi.

Işıksu'nun ev sahipliği yaptığı programa, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, AK Parti İlçe Başkanı Metin Kurtuluş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, MHP İlçe Başkanı Halil Hakan Oturak, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan, Muhasebeciler Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, mahalle muhtarları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adapazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda ise "Adapazarı'nda Kuvayı Milliye Faaliyetleri ve Yunan İşgali" ile "Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın Adapazarı'na Gelişi ve Kurtuluşun İlk Yıl Dönümü" konularının işlendiği "Milli Mücadelede Adapazarı" paneli gerçekleştirildi.

Panelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adapazarı'nın kurtuluşu için gönderdiği telgraf okundu.

Etkinlikler kapsamında Adapazarı Belediyesi önünde 30 liseli gencin katıldığı "Adapazarı Gençliği Yazarlarını Okuyor" okuma etkinliği düzenlendi.

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, yaptığı açıklamada, "Bereket, kardeşlik ve dayanışmanın şehri Adapazarı'mızı bir daha tekrarlanmamak üzere düşmandan kurtaran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, memleketimizin değerli evlatları Halit Molla, Kazım Kaptan ve İpsiz Recep başta olmak üzere kahraman ecdadımızla gurur duyuyoruz. Adapazarı'mızın kurtuluşuna vesile olan ecdadımızı en güzel şekilde, hep birlikte anmak istedik. Bizlerle olan tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Kurtuluş ruhu ile daha güzel yarınlar için hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Etkinlikler kapsamında son olarak Şerefiye Camii, Tozlu Camii ve Yeni Cami'nde mevlit okunup helva ikramı yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement