Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencileri düzenlenen bir törenle mezuniyetlerini kutladı.

22.05.2012 18:01

Adıyaman Bilgi Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri düzenlenen bir törenle mezuniyetlerini kutladı.

TPAO Sosyal Tesisi'nde gerçekleşen mezuniyet törenine ilgi oldukça yoğun oldu. Törende gerçekleşen canlı müzikle birlikte gençler doyasıya eğlendi. Öğrenciler, 4 yılın tüm yorgunluk ve stresini attılar. Okul Aile Birliği ve 12. sınıf öğrencileri tarafından organize edilen törene Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık, Bilgi Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Çalım, Aile Birliği ekibi, okul öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Okul Aile Birliği Başkanı Abdullah Çalım, öğrencilere, bundan sonraki hayatlarında başarılı olmaları dileğinde bulundu ve Türkiye'nin en güzel üniversitelerini kazanmalarını temenni etti.

-Bilgi Evlerinden sezon kapanışı etkinliği

Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi ve Kültür Evlerin, yoğun bir eğitim öğretim döneminin ardından sezon kapanışı için program düzenlendi.

Belediye Konferans Salonunda gerçekleşen programa Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) Temsilcisi Yusuf Sert, Bilgi ve Kültür Evleri Müdürü Ebubekir Aytekin, okul müdürleri, çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi katıldı.

Etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından el sanatları sergisi açıldı, zengin içerikli bir oratoryo sergilendi, müzik bölümünde Kürtçe, Türkçe ve İngilizce şarkılar seslendirildi, halk oyunları ile spor kulübü gösterileri yapıldı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Bilgi ve Kültür Evleri Müdürü Ebubekir Aytekin, "Mezuniyet dönemi için bu etkenliği düzenledik. Amacımız bir dönem boyunca yaptığımız eğitimi halkla paylaşmaktı. Öğrencilerimizin daha çok başarı elde edebilmeleri için eğitimde sanatsal ve kültürel çalışmalara da önem veriyoruz. Etkinliğimize katılan başta sayın valimize, belediye başkanımıza, EBSAD temsilcimize ve herkese teşekkür ediyoruz"dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise şunları kaydetti:

"Adıyaman Belediyesi olarak 2004 yılında sosyal belediyecilik anlayışıyla halkımıza hizmet edeceğiz dedik. Sözümüzde durduk, durmaya devam ediyoruz. Bu hizmetler 2004 yılından evvel Adıyaman Belediyesi'nde yapılmıyordu. Şu anda eğitim alanında 5 adet bilgi ve kültür evimiz var. Bilgi ve kültür evlerimiz ilköğretim okulu öğrencilerine hitap etmektedir. Aynı zamanda onları lise sınavlarına hazırlamaktadır. Yine onlara İngilizce ve bilgisayar kursların yanında kabiliyetlerine göre müzik, spor ve edebiyat dersleri verilmektedir. 5 adet bilgi ve kültür evimizin 2'sinin (Mimar Sinan Bilgi ve Kültür Evi, İmamağa Bilgi ve Kültür Evi) eğitimini EBSAD üstlenmektedir. Okullarımızın başında Ebubekir Aytekin hocamız ve ekibi bulunmaktadır. Eğitimdeki başarısından dolayı kendisine teşekkür ediyorum."

Resmi konuşmaların akabinde mezuniyet töreni yapıldı. Ardından Vali Ramazan Sodan'a ve Başkan Büyükaslan'a bilgi evlerine verdikleri katkıdan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

- Samsat'ta başarılı öğrenciye ödül-

Türk Eğitim-Sen Samsat Şubesi tarafından ilköğretim okulları arası "Ulusal Kurtuluş Mücadelesi-19 Mayıs" konulu kompozisyon yarışması düzenlendi.

Sendika Temsilcisi Ramazan Aras yaptığı açıklamada, düzenlenen yarışmada, Zeynel Aslan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Büşra Yakaryılmaz'ın birinci olduğunu belirtti.

Sendika üyeleri ile birlikte Büşra Yakaryılmaz'ı makamında kabul eden Samsat Kaymakamı Recai Karal, başarısını tebrik ederek çeyrek altın hediye etti.

Kaymakam Karal yaptığı açıklamada, öğrencilere milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirici konularda sosyal faaliyetlerin yürütülmesi ve tarihini iyi bilen bir gençliğin oluşturulması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmaması gerektiğini belirtti.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement