AK Partili Yetiş Mısır'daki İdam Kararını Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

AK Partili Yetiş Mısır'daki İdam Kararını Eleştirdi

AK Partili Yetiş Mısır\'daki İdam Kararını Eleştirdi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Mısır'da, 529 kişi için alınan idam kararına tepki göstererek bir açıklama yayınladı.

07.04.2014 20:45  Güncelleme: 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Mısır'da, 529 kişi için alınan idam kararına tepki göstererek bir açıklama yayınladı.

Yetiş, yayınlamış olduğu açıklamada, "Milletinin değerlerine savaş açmış olan Mısır Darbeci Yönetiminin akıl almaz hukuksuzlukları, keyfi uygulamaları insanlık vicdanında derin yaralar açmaya devam ediyor. Hiç bir vicdanlı insanın bu zulme rıza göstermesi mümkün değildir. Mısır halkının meşru ve hukuki çerçevede elde ettikleri hakları yeryüzünün en lanetli eylemlerinden biri olan darbe ile ellerinden alan cuntacı Sisi yönetimi bununla da kalmayarak binlerce Mısırlı Müslüman kardeşimizin katili olmuştur. Mısır'ın devrimci çocukları şimdi de tamamen hayal ürünü suçlamalarla idam sehpasına mecbur bırakılıyor. 529 cesur yürekli Mısır'ın kahraman çocuğuna 20 dakika gibi gülünç bir sürede idam kararın verilmesi kabul edilemez. Bu cinayete karşı yüksek sesle karşı çıkıyoruz. Zamanında Seyyid Kutup gibi bir alime reva görülenler, binlerce kardeşimize yapılan zulümler Mısır'ın huzurunu bozmaktan başka bir işe yaramamasına rağmen; darbeci Mısır yönetiminin aynı yolu izlemesi Mısır coğrafyası gibi önemli bir coğrafyaya kan ve acıdan başka bir şey getirmeyecektir. Ne acıdır ki, gerek İslam coğrafyası gerekse insan haklarından dem vuran batı dünyası bu hukuksuzluğa karşı sessiz kalmaya devam ediyor. Kendilerini hak davaya adamış Mısır'ın çocukları her geçen gün biraz daha ölüme yaklaşıyor. İnsan onurunu, haklarını önceleyen herkesi bu hukuksuzluğa karşı sesini yükseltmeye çağırıyorum. Şiddete teşvik suçundan idamla yargılama utanmazlığını gösteren Sisi yönetimi öncelikle katlettiği Mısırlı çocukların hesabını vermelidir. Bu kararı veren Mısır cuntası ve güdümlü yargısını şiddetle kınıyor, en kısa zamanda bu hukuksuzluğun düzeltilmesini bekliyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Partili Yetiş Mısır'daki İdam Kararını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement