Afganistan'da 6.5 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var - Son Dakika
3.Sayfa

Afganistan'da 6.5 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badakhshan eyaletinde 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının en az 30 saniye sürdüğü belirtilirken, depremin hissedildiği Pakistan'da 6 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi de yaralandı. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid "Ülkenin dört bir yanında sağlık ocakları hazır, illerdeki tüm valilere, sağlık personelinin hazır olması talimatı verildi" ifadesini kullandı.

21.03.2023 23:11  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badakhshan eyaletinde meydana gelen 6.5 büyüklündeki depremden etkilenen Pakistan'da 6 kişinin hayatını kaybettiği, 120 kişinin yaralandığı ifade edildi. Yetkililer, yaralıların çoğunun deprem anındaki panik sırasında yaşanan izdihamlar nedeniyle yaralandığını belirtti.

Afganistan'da 6.5 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var

DEPREM NEDENİYLE BAZI BİNALAR ÇÖKTÜ

Pakistan'ın başkenti İslamabad, Lahor, Peşaver, Swabi, Lodhran, DG Khan, Bahawalpur, Skardu, Kohat, Toba Tek Singh, Parachinar, Nowshera ve Khanewal kentlerinde hissedilen deprem nedeniyle bazı binaların çöktüğü ifade edildi.

Afganistan'da 6.5 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var

HİNDİSTAN, KAZAKİSTAN VE ÖZBEKİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİ

Afganistan ve Pakistan'ın yanı sıra deprem Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan'da da hissedilen depremin en az 30 saniye sürdüğü belirtildi. Söz konusu ülkelerden henüz mal ve can kaybı bildirilmedi.

Afganistan'da 6.5 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var

TALİBAN SÖZCÜSÜ: SAĞLIK PERSONELİNE HAZIR OLUN TALİMATI VERDİK

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid yaptığı açıklamada, "Ülkenin dört bir yanında sağlık ocakları hazır, illerdeki tüm valilere, sağlık personelinin hazır olması talimatı verildi. Şu ana kadar çok şükür herhangi bir can kaybı veya yaralanma haberi gelmedi" dedi.

Afganistan\'da 6.5 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Afganistan'da 6.5 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Volki Tolki: dikkat edelim afetler genellikle müslüman ülkelerde oluyor. zulüm ayyuka çıktı, ahlaksızlık aldı başını gidiyor, yönetimlerin adaletsizliği ses etmeyen bir halk. islamı yanlış anladık ve mevlam kızıyor 0 0 Yanıtla
  • Talip Konyali: NEDİR BU ALLAHIM BİZ MÜSLÜMANLARIN ÇEKTİĞİ AZAB...SEN SONUMUZU HAYR EYLE....HER TÜRLÜ FELAKET VE MUSİBETTEN KORU ..YARAB BİZE HATAMIZI BİLDİR..SABIR VER...SEVDİĞİN KORUDUĞUN KULLARINDAN OLMAYI NASİP EYLE...ACI BİZLERE..YER YÜZÜNDE SANA KARŞI GELENLERE AKIL FİKİR VER..HİDAYET NASİP EYLE İNŞALLAH...AMİN 0 0 Yanıtla

Advertisement