AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türk milletini soykırım gibi insanlık düşmanı bir suçla itham etmesinin hiç bir şekilde kabul edilemez olduğunu belirtti.

18.12.2011 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türk milletini soykırım gibi insanlık düşmanı bir suçla itham etmesinin hiç bir şekilde kabul edilemez olduğunu belirtti.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletlerinde ve bazı Avrupa ülkelerinde, Türkiye'yi kendi iç siyasetlerine alet etme alışkanlığı yapanların önce kendi tarihleriyle yüzleşmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Her seçim öncesi ABD Senatosunda ve özellikle Fransa'da sırf birkaç ermeni oyu almak amacıyla Türkiye aleyhinde soykırım iddiaları yapılmaktadır. Bu iddiaları yapanlar da çoğunlukla ırkçı ve şovenist kişilerden oluşmaktadır. Yaşatmış oldukları kinlerini kusmak için Türk milletini soykırımcı gibi gösterenler kervanına Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy bir kez daha katılmış ve iftiralarına bir yenisini daha eklemiştir.

Sarkozy'nin Türk milletini soykırım gibi insanlık düşmanı bir suçla itham etmesi hiç bir şekilde kabul edilmez. 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını değerlendiren Charles Aznavour dahi 1915 olaylarıyla ilgili iddiaları gündeme getirmekle Ermenilerin hiç bir zaman başarı elde edemeyeceğini söylemiştir."

Erdoğan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Sarkozy, masa başında tarih yazmaya çalışırken kendi yaptıklarının üzerini karartarak soykırımlarını örtbas etmeye çalışıyor. Cezayir'de, Kuzey Afrika'da ve Ruanda'da yapılan açık soykırımlar halen izlerini taşımakta olup, Fransız tarihinin karanlık sayfalarında tarihiyle yüzleşemeden karartılmıştır. Fransa'nın yapmış olduğu soykırımların en büyük delili ise 1. Dünya Savaşı sırasında Anadolu'da ve ülkemizin güneyinde ve Gaziantep Savunması'nda Fransız askerlerinin yaptıklarıdır.

Kendi tarihleriyle yüzleşemeyen, geçmişi sömürgeci olan Fransa, Gaziantep'te Dokurcum değirmeninde ellerinde ekmek götürürken kurşuna dizilen ve daha sonra süngüye takılan 14 Türk çocuğumuz evlerinde şehit edilen 93 Antepli kadın ve 6 bin 317 şehidimiz katliamı en büyük tanıklarıdır. Tarihiyle yüzleşemeyen Fransa Anadolu'da yaptığı katliamın hesabını tarih önünde verecektir."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement