AK Parti'nin Bursa Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Bursa Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edildiğini, Doğan Medyası'nın internet sitesinin bunu "Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu" manşetiyle verdiğini belirterek, "Ne demek istiyorlar?

16.05.2015 17:21

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edildiğini, Doğan Medyası'nın internet sitesinin bunu "Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu" manşetiyle verdiğini belirterek, "Ne demek istiyorlar? Eğer kastettikleri Türkiye'de yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek, muhakeme edilemeyecek, mahkeme önüne çıkarılamayacak. Her ne suretle olursa olsun, demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız" dedi.

Davutoğlu, partisinin Gökdere Meydanı'ndaki mitinginde halka hitap etti. Konuşmasına "Sırtını ulu bir dağa vermiş, camilerin ulusuna, manevi değerlere, sultanların ulusuna ve manevi derinliğe sahip" Bursa'yı selamlayarak başlayan Davutoğlu, kenti devletin kalbi, demokrasinin omurgası olarak nitelendirdi.

Kentin bir beylikten bir devlet, bir devletten imparatorluk çığırı açtığını ifade eden Davutoğlu Bursa'nın ilçelerinin adını tek tek söyleyerek selamlarını iletti.

Davutoğlu, sıcağa rağmen alanı dolduranlara teşekkür ederek, "devlet adabını öğreten" bu şehirden feyiz aldığını söyledi.

AK Parti'nin Bursa mitingi ile 39. mitingi gerçekleştirdiğini belirten Davutoğlu, Bursa'yı ihmal eden bir siyasi hareketin başarılı olamayacağını vurguladı.

AK Parti hareketini bu topraklara atılan bir tohum olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, alandakilere, "AK Parti hareketini fidan haline getirdiniz şimdi çınar olmaya var mısınız? AK Parti ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletini bir fidan devletten küresel güç haline, bir çınar devlet yapmaya var mısınız" diye sordu.

Alandakiler Davutoğlu'na bir ağızdan "Evet" karşılığını verdi.

Cumhuriyet tarihinde büyük badirelerin, sınavların aşıldığını belirten Davutoğlu, iki gün önce Yassıada'yı ziyaret ettiğini anımsattı. 14 Mayıs 1950'de demokrasi yürüyüşünün öncülerinin Türkiye'de iktidara geldiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Geldiler, Ulu Camii 'Allahu ekber' sesine hasretti, Adnan Menderes, şehit başbakanımız o nidayı bu semalara iade etti, Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Özellikle alandaki gençlere seslenerek ruhsal dinginlik aradıklarında Ulu Camii'ye gitmeleri tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "Akademik hayatımda hep hayal etmişimdir, Bursa'da yaşasam da her sabah şafağı Ulu Camii de hissetsem, Bursa'da yaşasam da bu mekanın feyzinden istifade etsem" ifadesini kullandı.

Her fırsatta kente gelmeye çalıştığını dile getiren Davutoğlu, devletin omurgasının, ahlakının burada dokunduğunu söyledi.

Mursi'ye idam kararı

Adnan Menderes'in neden idam sehpasına gönderildiğini soran Başbakan Davutoğlu, "Çünkü 10 yıl aralıksız bu millete hizmet etti. Aralıksız bir şekilde milletin değerleriyle buluştu" dedi.

Menderes'in hizmetlerinden örnekler veren, onun milletle devleti buluşturma çabasına öncülük ettiğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ama cezalandırdılar. Bilsinler ki onu idam sehpasına gönderenler bilsinler ki biz hala Adnan Menderes'in adını hayırla yad ediyoruz ama onu idam sehpasına gönderenlerin bugün adları anılmıyor. Yassıada'yı demokrasi ve özgürlük adası yaptık, her seferinde de Yassıada da anıldıkça milli iradeye sahip çıkma bilinci de artacaktır. Milli iradeyi bir daha idam sehpasına ya da Anayasa Mahkemesi'nin önüne çıkmayacak şekilde korumaya hazır mısınız?"

Alandakiler Davuoğlu'na "Evet" yanıtını verdi.

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin idama mahkum edildiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 55 yıl önce yaşanan bir zillet, acı şimdi Mısır'da tekrar ediliyor ve bakınız Türkiye'de şu anda, bugün Doğan Medyası, kartel medyasının internet sayfası, üzücü ve acı olduğu için doğrudan veriyorum, herkes ders alsın diye doğrudan söylüyorum, hiç kaçınmadan. Manşeti ne biliyor musunuz? 'Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu'. Ne demek istiyorlar? Eğer kastettikleri Türkiye'de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek, muhakeme edilemeyecek, mahkeme önüne çıkarılamayacak. Her ne suretle olursa olsun, demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız. Bütün bu mesajları üstü örtülü verenler, Bursa'nın bu meydanından ders alsınlar."

-"Bunlara akıl veren paralel çetenin savcısı"

AK Parti'nin son 12 yıl içinde girdiği bütün seçimleri kazandığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Hala Türkiye'de AK Parti'nin demokratik yollarla elde ettiği bu başarıyı kıskananlar, durdurmaya çalışanlar var. Her fırsatta durdurmaya çalıştılar. Yine bunlara akıl veren paralel çetenin savcısı diyor ki 'Bunların sonu', yani bizi kastediyor, Cumhurbaşkanımızı, bizi kastediyor, 'Adnan Menderes gibi olacak' diyor. Nasıl bir iş birliğiyle karşı karşıyayız görüyor musunuz? Diyor ki 'Adnan Menderes'in akıbeti gibi olacak'. Yassıada'dan ona cevap vermiştim, şimdi de veriyorum, eğer kaderde şehadet gibi, ulu şehrin adına atfen söylüyorum, ulu bir makam varsa biz bir an bile durmaz o makama doğru yürürüz, korkmayız. Kimseden korkmayız. Mutlaka milli iradeye, demokrasiye sahip çıkacağız."

Devlet kurmanın, onu yüceltmenin fedakarlık istediğini söyleyen Davutoğlu, alandakilere, "Bu metanetli yürüyüşte bizimle beraber misiniz? 7 Haziran'da bütün bu tuzaklara karşı milli iradeyi haykıracak mıyız" diye sordu.

Alandakiler, ellerindeki bayrakları sallayarak "Evet" yanıtını verdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Bursa Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement