AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, hiçbir devletin kendisine sadakat göstermeyen memurlarla çalışamayacağını belirterek, "Bile bile içeride sırtına hançer saplayacak insanlar varken nasıl yöneteceksiniz?

18.07.2017 14:03

AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, hiçbir devletin kendisine sadakat göstermeyen memurlarla çalışamayacağını belirterek, "Bile bile içeride sırtına hançer saplayacak insanlar varken nasıl yöneteceksiniz? Tabii ki bi temizlik yapılacak. Sonuna kadar kadar yapılacak, hiçbir mikrop kalmayacak şekilde bu temizliği yapacağız. Zalimle, mazlumu da aynı kefeye koymayacağız." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ soruşturmalarına değinerek, kurunun yanında yaşın da yanmayacağını, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, insanların hukukun öngördüğü kurallar çerçevesinde, haklarını arayacaklarını ve yargılamanın gerçekleşeceğini söyledi.

Geçmişte iki Almanya birleşirken 500 bin kamu çalışanın bir günde kapının önüne konulduğunu anımsatan Yıldırım, onlara kimsenin bir şey sormadığını, darbe olmadığını, devleti içeriden çökertmek isteyen bir girişimin de olmadığını vurguladı.

Yıldırım, hiçbir devletin kendisine sadakat göstermeyen memurlarla çalışamayacağına dikkati çekerek, "Olay bu kadar basit. Bile bile içeride sırtına hançer saplayacak insanlar varken nasıl yöneteceksiniz? Tabii ki bir temizlik yapılacak. Sonuna kadar yapılacak, hiçbir mikrop kalmayacak şekilde bu temizliği yapacağız. Zalimle, mazlumu da aynı kefeye koymayacağız. Bundan da vatandaşlarım emin olsun." ifadelerini kullandı.

OHAL süresinin yarın itibarıyla dolduğunu anımsatan Yıldırım, hükümet olarak Milli Güvenlik Kuruluna (MGK) uzatılması yönünde öneride bulunduklarını ve oradan aldıkları olumlu sonuç çerçevesinde de Meclisten olağanüstü halin 3 ay, 19 Ekim 2017'ye kadar uzatılması için müracaat yaptıklarını bildirdi.

"İsteyen miting, isteyen yürüyüşünü yapıyor"

Meclis Genel Kurulunun dün OHAL'in uzatılması konusunu görüştüğünü aktaran Yıldırım, AK Parti ve MHP milletvekillerinin desteğiyle OHAL'in gelecek üç ay için tekrar uzadığını ifade etti. OHAL'i vatandaşa değil devletin kendisini idare için ilan ettiğini belirten Yıldırım, "Gördüğünüz üzere isteyen mitingini yapıyor. İsteyen yürüyüşünü yapıyor herkesin işi, gücü yerinde. Vatandaşlarımız hayatına, huzur ve güven içerisinde devam ediyor. Bizim mücadelemiz bizi bu tedbirleri almak zorunda bırakan terör örgütleridir. OHAL'i bahane ederek Türkiye'nin büyümesinin, gelişmesinin, ilerlemesinin önüne taş koyan hiçkimsenin gözünün yaşına bakmayız." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ekonomisinin rekor düzeyde büyüdüğüne ve aktif dış politakasıyla da dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaki yerini aldığına işaret eden Yıldırım, geçen hafta İstanbul'un ev sahipliği yaptığı Dünya Petrol Kongresi'ni buna örnek olarak gösterdi.

Başbakan Yıldırım, İstanbul'da gerçekleştirilen kongreye birçok yabancı devlet temsilcisinin yanında, devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar ve dünya enerji piyasasının önemli yönetici ve şirketlerinin katıldığına işaret etti.

Dünya Petrol Kongresi'nde, Türkiye'nin küresel enerji piyasasında sahip olduğu önemin, enerji güvenliği konusundaki konumunun ve bir anahtar ülke oluşunun etraflıca değerlendirildiğini anlatan Yıldırım, Türkiye'nin bölgesel anlaşmazlıkların çözümünden kaynaklanan anlaşmazlıkların çözülmesini sağlayacağını ve enerji güvenliğine yönelik hamleler yapacağını da herkesin kabul ettiğini vurguladı.

15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen, geçtiğimiz bir yıl boyunca Türkiye'nin istikrarı, büyümeyi ve kalkınmayı sürdürdüğünün altını çizen Yıldırım, kalkışmanın Türkiye ekonomisini sarsamadığını söyledi.

Son açıklanan verilerin de Türkiye ekonomisinin sağlam olduğunu teyit ettiğine işaret eden Başbakan Yıldırım, 2017'nin ilk aylarında ihracatta artış görüldüğünü belirtti.

Yıldırım, 2016'da ihracatın yüzde 11,5 daralırken Haziran 2017'de yüzde 12,5 artarak, 13 milyar 616 milyon dolara ulaştığına vurgu yaparak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2017'nin ilk beş ayındaki ihracatımız 64 milyar doları aşmıştır. Hain darbe teşebbüsü öncesinde, 82 bin seviyesinde olan Borsa İstanbul bugün 106 binin üzerinde seyretmektedir. 2017'nin ilk çeyreğinde, beklentilerin üzerine çıkarak yüzde 5 büyümeyi başardık. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde yüzde 5 ve üzerinde bir büyüme bandına oturacağına inanıyoruz. Türkiye'yi büyütürken yüzbinlerce vatandaşımıza da ekmek kapısı açtık.

Dün açıklanan verilere göre, nisan dönemi işsizlik oranı bir önceki döneme göre 1,2 puan gerileyerek yüzde 10,5 seviyesine gelmiştir, bu hala yüksektir. Hedefimiz bunu tek haneli orana düşürmektir. Hükümet olarak, iş dünyamızın önünü açmaya, Türkiye'nin cazibesini artıracak adımları atmaya devam ediyoruz. Kredi Garanti Fonu ve KOSGEB gibi kuruluşlarımızın aracılığıyla iş dünyamıza milyarlarca lira kaynak aktardık. Sanayi üretimi bu yılın ilk çeyreğinde, yüzde 5,3 büyüdü. KDV ve ÖTV indirimleri ile piyasayı canlandırdık. Özel tüketim bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,1 büyüdü. Mobilya satışları yüzde 23, beyaz eşya satışları yüzde 35 seviyesinde arttı. Milletimizin vergi ve prim borçlarını yeniden yapılandırdık. Reel sektör güven endekside belirgin bir toparlanma gösterdi. Endeks 112,4 ile Mayıs 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Sanayi ciro endeksi Temmuz 2016'da 164,6 seviyesinde 269,9'a ulaştı."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement