Alaköprü Barajı'nda Kamulaştırma Sorunu - Son Dakika
Yerel

Alaköprü Barajı'nda Kamulaştırma Sorunu

Mersin'in Anamur İlçesine Bağlı Ormancık Köyünde Yapım Hazırlıklarına Başlanan Alaköprü Barajı ile İlgili Kamulaştırma Sırasında 1977 Yılında Vatandaşlara Verilen Tapuların 1993 Yılında İptal Edilerek 2-b Olarak Kayıtlara Geçtiği Ortaya Çıktı

02.01.2011 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur ilçesine bağlı Ormancık köyünde yapım hazırlıklarına başlanan Alaköprü Barajı ile ilgili kamulaştırma sırasında 1977 yılında vatandaşlara verilen tapuların 1993 yılında iptal edilerek 2-B olarak kayıtlara geçtiği ortaya çıktı.

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yaptırılacak olan ve KKTC İçmesuyu Temini Projesi kapsamında toplanan suyun denize döşenecek boru hattı ile KKTC'deki Geçitköy Barajı'na aktarılmasının da planlandığı Alaköprü Barajı yapımından etkilenecek ilçeye bağlı Ormancık köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Köy Muhtarı Murat Çiçek, toplantıda, 1977 yılında Tapu Kadastro tarafından yapılan çalışma sonucunda 194 haneli köyde yaşayan vatandaşlara 400'e yakın tapu verildiğini belirterek, '1993 yılında aynı kurum tarafından yapılan çalışma sonucunda bu tapuların yarıdan fazlasına şerh düşülerek 2-B kapsamına alınmış' dedi.

Çiçek, bu durumu, yapım çalışmalarına başlanan Alaköprü Barajı'nın suları altında kalacak ev ve arazilerin kamulaştırma işlemleri sırasında öğrendiklerini ifade ederek, 'Bize arazilerimizin 2-B olarak kayıtlara geçtiği haber verilmedi. Anamur'daki kurumlarda yaptığımız araştırmada hazine avukatının aleyhimize dava açmak üzere olduğunu öğrendik. Bu davayı kaybettiğimiz takdirde hem tapularımızı kaybedeceğiz, hemde kamulaştırma bedeli alamayacağımız gibi bir de mahkeme masrafı ödeyeceğiz' diye konuştu.

Atalarından kalan arazilerden geçimlerini sağladıklarını anlatan Çiçek, Milletvekili Çelik'ten yardım isterken konuyla ilgili girişimleri sürdürdüklerini de kaydetti.

Çelik de Ankara'da iken sorunun kendisine ulaştırıldığını ifade ederek, 'Konuyu Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüm. Bu konuyla ilgileneceğini söyledi. Ankara'ya döndüğümde kendisiyle bir daha görüşeceğim ve bu raporları kendisine ileteceğim' dedi.

Alaköprü Barajı'nın Anamur ve Bozyazı ilçeleri ile KKTC'ye büyük katkılar sağlayacağını anlatan Çelik, 'Ancak Anayasamızın mülkiyet hakkını kutsal bilen ve koruyan hükmü olmasına rağmen, 6831 sayılı Orman Yasasının 2-B maddesi hükmünce yöredeki vatandaşlarımız ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmış durumda' diye konuştu.

(TÜN-OD-DAB-MHD) - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaköprü Barajı'nda Kamulaştırma Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement