Alev Alatlı Konuşurken Emine Erdoğan Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika
Güncel

Alev Alatlı Konuşurken Emine Erdoğan Gözyaşlarını Tutamadı

Yazar Alev Alatlı, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuştu. Alatlı'nın konuşması sırasında Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.

03.12.2014 14:52  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan Alev Alatlı Gezi olayları ve benzer sokak eylemlerinde gençleri sokağa dökmek için provokatif tavır takınan yazarları eleştirdi.

GEZİ OLAYLARI SIRASINDA PROVOKATİF TAVIR TAKINANLARI ELEŞTİRDİ

Alev Alatlı'nın konuşması Emine Erdoğan'ın gözlerini doldurdu. Edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan Alev Alatlı Gezi olayları ve benzer sokak eylemlerinde gençleri sokağa dökmek için provokatif tavır takınan yazarları eleştirdi. Alev Alatlı Alatlı "Bir kalem darbesi ile atar ergenleri sokağa döken yazarın yaptığı helal değildir" dedi. Alatlı'nın konuşmasından dikkat çeken bölüm şöyle.

Dünya 5'ten büyüktür. Beynelmilel medya kartellerinin, muhtelif strateji uzmanlarının nadan dünyalarından büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanım siz ve ekibiniz dünyadaki bugün 1.5 milyon Suriyeli'ye kapılarını açtığınız için tarih sizi ayrı bir yere yazacak.

GEORGE ORWELL AYAĞA KALKAR SİZİ ALKIŞLARDI

Dünya 5'ten büyüktür dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız. Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. George Orwell ayağa kalkar sizi alkışlardı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'e yönelik olarak dünya beşten büyüktür sözünü hatırlatan Alatlı, Siz dünya beşten büyüktür dediğinizde George Orwell ayağa kalkar sizi alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır." diye konuştu.

ALEV ALATLI KİMDİR?

(d. 1944, İzmir) Türk yazardır. Liseyi babasının askeri ataşe olarak görev yaptığı Tokyo'da okudu. Ekonomi & İstatistik lisansını ODTÜ'den, Ekonomi ve Ekonometri yüksek lisansını "Fulbright" bursu ile gittiği Vanderbilt University'den (Nashville, Tennessee) aldı. Bilâhare felsefe öğrenimine başlayan Alatlı, doktora çalışmalarını New Hampshire'daki Dartmouth College'de sürdürdü. İlahiyat konusunda ve düşünce ve medeniyet tarihi üzerinde yoğunlaştı. 1974'te Türkiye'ye döndü. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde öğretim görevlisi, Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak çalıştı. California Üniversitesi ile ortak psiko-dilbilim çalışmaları yürüttü. Cumhuriyet Gazetesi bünyesinde Bizim English dergisini çıkaran Alatlı, daha sonra Türk Yazarlar Kooperatifinde (YAZKO) başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırılmıştır. Aydınlanma Değil, Merhamet! adlı romanıyla ise 2006 yılında Moskova'da "Mikhail A. Sholokhov 100. Yıl Roman Ödülü"nü kazanmıştır.

Bülent Ecevit Üniversitesi Senatosunun 10.12.2012 tarihli toplantısında, yazar Alev Alatlı'ya "Fahri Doktora" unvanı verilmesine karar verilmiş; unvan, 25 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen törenle takdim edilmiştir.

Alev Alatlı Konuşurken Emine Erdoğan Gözyaşlarını Tutamadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Alev Alatlı Konuşurken Emine Erdoğan Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • adres: ağzınıza sağlık Alev Alat'lı hanfendi. zamanımızda aydın çagdaş entellektüel gecinen sözde aydınlara haddini bildirdiniz. yüreğinize sağlık 12 20 Yanıtla
  • karakter kraker: bırakın ona buna ağlamayıda her gun anası ağlayan asgari ucretli ne oldu 21 6 Yanıtla
  • Önder: Yalakalikta birinci olana veriliyor bu ödül . 10 11 Yanıtla
  • esma: ciksam bende asgari ucretle gecinemedimi anlatsam hungur hungir aglar ama kamersnin onunde 15 4 Yanıtla
  • Ülkücü: Yalakaspor 13 4 Yanıtla
  • ......: Zihin özürlü chpli yorumcular haberin altına yapıştır yorumu yapmışlar okuyun mallar önce kadının ne dediğini sonra yorum yapın sazanlar gerizekalı beyinsizler 4 12 Yanıtla
  • Mesut: Melmekette samimiyet kalmamış... 9 7 Yanıtla
  • Ne diim ben simdi: Yalak Alev ,allah bilir neyin pesinde 9 4 Yanıtla
  • Aybars: Timsah gözyaşları.. 9 3 Yanıtla
  • Murat Akser: Hanimefendi 3 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement