Ali İsmail Korkmaz Davası - Son Dakika
Yerel

Ali İsmail Korkmaz Davası

Ali İsmail Korkmaz Davası

Davada 12 tanık dinlendi Tanık E: "Sanıklar beni dövdüklerini, görüntülerdekinin ben olduğumu iddia ediyorlar ancak kamera kayıtlarındaki ben değilim. O saatlerde dövülmedim. Ayrıca kayıttaki kişiden daha iriyim"

12.05.2014 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek, hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Kayseri'de sürüyor.

Duruşmada dinlenen tanık B.G, olayları evinin camından izlediğini, ertesi gün konuşulanları duyduğunu söyledi.

B.G, "Ertesi gün 'Serkan ağabey şöyle yaptı" diye konuşuyorlardı. Serkan isimli şahıs polislere "Siz beni dövdünüz ama biz sizden yanayım" dedi. Çocuğunu hastaneye götürmüş, gazdan fenalaşmış. Bunları anlatıyordu" diye konuştu.

Sanıkları teşhis edilmesi istenilen Tanık G, salondaki sanıklardan sadece fırıncı İsmail Koyuncu'yu tanıdığını belirtti.

Dinlenen tanıkların çoğunun olaylara karıştığını ve elinde sopa olduğunu iddia ettikleri Serkan Kavak da tanık olarak dinlendi.

Arkadaşlarıyla bir müzikholden çıkıp evine gitmeye çalıştığını anlatan Kavak, "Yunus Emre Caddesi'nde bir grup vardı. Burada bir eylem olduğunu gördüm, polise taşla sopalı saldırı olduğunu, onların da gazla suyla karşılık verdiğini gördüm. Yerde bir bayan yatıyordu, ona yardım etmek için ambulans geliyordu. Bu arada eylemciler ambulansa saldırdı. Ben de tepki gösterdim. Bana 'Sen AK partili misin, sanane' dediler. Ben de 'akı karayı karıştırmayın' dedim. Bana müdahalede bulundular. Korunmak için çevik kuvvete doğru koştum, onlar da 'hayırdır' dedi ben de eylemcilerden kaçtığımı anlattım. Polisler 'burada durma git' dediler. Hastane mevkisine giderken karşıdan 10-15 kişilik grubun sokağa geldiğini gördüm. İçimden bir his 'Bunların içinden girme' dedi. Bu sırada bana gruptan biri 'Sen buraya gel' diyerek sırtıma sopayla vurdu" şeklinde konuştu.

Eline sopa aldığını ancak kimseye vurmadığını aktaran Kavak, daha sonra aracına binerek uzaklaştığına değindi.

Kavak'ın daha önce verdiği ifade yeniden okundu. Müşteki avukatları Kavak'a olayın ardından sağlık raporu alıp almadığını sordular. Kavak, bir rapor almadığını dile getirdi.

Müşteki avukatı Ayhan Erdoğan'ın 'Polis muhbiri misiniz, siyasi bir organizasyonda mı görevlisiniz" diye sorması üzerine Kavak, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yetiştirdiği bir evladım" şeklinde cevap verdi.

Avukat Erdoğan ise Kavak'a "Öbür ağır ceza mahkemesinde karşılaşırız" dedi.

- "O kişi ben değilim"

Müşteki avukatlarının talebi üzerine dinlenen tanık T.C.E, aktivist olduğunu ve yürüyüşe katıldığını bildirdi.

Yunus Emre Caddesi'nde o gün TOMA'larla su sıkılıp gaz atıldığını anlatan Ertay, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 00.30 sıralarında caddenin ön tarafına gittim çevik kuvvet üzerimize gelmeye başladı. Otopark diye bilinen bir yere girdim. Çevik kuvvet tarafından darp edildim. Orada saklandım gece 02.00'ye doğru ellerinde cop olan sivil polisler bana küfür ettiler. Beni yerde sürüklediler, işkenceye maruz kaldım. Burnum kırıldı, vücudumda morluklar oluştu. İki hafta boyunca ayağa kalkamadım, raporlarım var. Sanıklar beni dövdüklerini, görüntülerdekinin ben olduğumu iddia ediyorlar ancak kamera kayıtlarındaki ben değilim. O saatlerde dövülmedim. Ayrıca kayıttaki kişiden daha iriyim."

Tanık E, kendisini döven polislerin salonda olduğunu belirterek, bu polisleri teşhis etti.

"Hiçbir şey görmedim"

İlk kez ifade veren tanık polis S.B ise TEM'de görev yaptığını, olay günü Yunus Emre Caddesi'nde görevli olduğunu  dile getirdi.

Çevik kuvvetin ileri çıktığı esnada caddenin sağından solundan saldırılar olduğunu ve bu sırada vatandaşları koruduklarını anlatan S.B, "Sokağa girmelerini engellemek için kalabalığa 'dağılın' dedim. Bir kısmı sokağa girdi, sağımdan solumdan birer kişi geçti. Birine müdahale ettim, bu sonradan adını öğrendiğim Doğukan Bilir'di. Ali İsmail Korkmaz'ı hiç görmedim, yüzümde gaz maskesi vardı, kimsenin yüzünü net göremedim" ifadelerini kullandı.

Müşteki avukatların 'Size verilen talimatları aynen uyguladınız mı' sorusu üzerine B, "Söylenenleri harfien uyguladım desem yalan olur, amirimiz yanımızda yoktu. Polis olduğum için sokağa girmelerini engellemek istedim. Bize yakın olan bir büyüğümüz, amirimiz emir verdiği zaman uygularız. İlla kendi amirimiz olması gerekmiyor.  Birçok amir vardı, şu desem yalan söylemiş olurum. Doğukan Bilir'in arkasından ben de sokaktan çıktığım için bir şey görmedim" dedi.

Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya devam ediliyor. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ali İsmail Korkmaz Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement