Almanya'da "Saadet Şöleni" - Son Dakika
Politika

Almanya'da "Saadet Şöleni"

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: "Bizim kimseye karşı bir kinimiz, düşmanlığımız ve nefretimiz kesinlikle yoktur.

02.01.2015 01:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bizim kimseye karşı bir kinimiz, düşmanlığımız, nefretimiz kesinlikle yoktur. Biz Milli Görüş erleri, Saadet Partisi olarak tüm insanlığın saadeti için, mutluluğu için yollara koyulmuş durumdayız" dedi.

Kamalak, partisinin Almanya Temsilciliği tarafından Köln'de sanayi bölgesindeki bir salonda organize edilen "Saadet Şöleni" programına katıldı.

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı program Hollanda'dan getirilen mehteran takımının konseri ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada konuşan Kamalak, partisinin Avrupa temsilciliğini 2013 yılında kurduklarını ve kısa sürede çok yol aldıklarını söyledi.

Türkiye'den  53 yıl önce Almanya'ya göç edenlerin kendi inançları ile doğru bildikleri şekilde hayat sürdükleri için burada tutunduklarını dile getiren Kamalak, "Bugün bakıyoruz ki o gün gözyaşlarıyla yola koyulan dedelerimizin, babalarımızın evlatları ve torunları Almanya'da ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde 90 binin üzerinde iş yeri kurmuşlar, 400 binden fazla insana iş sağlayan birer kurum haline gelmişler. Emin olun hem Türkiyemiz hem Almanya sizlere şükran borçludur" diye konuştu.

Saadet Partisi olarak kapılarının herkese açık olduğunun ve hiçkimseye karşı kin beslemediklerinin altını çizen Kamalak, şöyle devam etti:

"Buradan tüm dünyaya özellikle de Avrupalı dostlarımıza sesleniyorum. Bizim kimseye karşı bir kinimiz, düşmanlığımız, nefretimiz kesinlikle yoktur. Biz Milli Görüş erleri, Saadet Partisi olarak tüm insanlığın saadeti için, mutluluğu için yollara koyulmuş durumdayız. Çünkü bizim yolumuz 'Gel her neysen öyle gel, ne olursan ol yine gel. İster kafir ol, ister Mecusi yine gel. Hatta yüz defa, bin defa tövbe edip de tövbeni bozmuşsan yine gel' diyen Mevlana'nın yoludur. Bizim yolumuz Yunus Emrelerin yoldur.

Biz zulme, sömürüye, daha fazla silah satmak için nice insanların hayatına kıyan emperyalizme karşıyız. Bir damla petrol uğruna binlerce kan dökmekten çekinmeyen sömürgenlere karşıyız. Afrika'da binlerce çocuk ölürken o ülkenin zenginliklerinin sömürülmesine karşıyız."

Kamalak, geçen yılın güzel hatıralarla geride kalmadığını belirterek, 2014 yılında geride kalan tek şeyin daha fazla ölüm, daha fazla sömürü, daha fazla kan ve daha fazla göz yaşı olduğunu savundu.

İslam dininin barış ve kardeşlik dini olduğunu anlatan Kamalak, din, dil ve ırk gözetmeksizin herkesin hakkını gözeteceklerini kaydetti.

Yeni bir dünya kurulması gerektiğine işaret eden Kamalak, "Emin olun Saadet Partisi, Milli Görüş'ün en güçlü zaferlerinin gerçekleştiği bir dönem olacaktır. Katiyen tereddüttünüz olmasın" ifadesini kullandı.

Partililerin Filistin bayrakları da taşıdıkları görülen etkinlikte, geçen yılki programın ardından trafik kazasında hayatını kaybeden parti üyesi Tayfun Basman da anıldı.

Genel Başkan Yardımcıları Hasan Bitmez ve Temel Karamollaoğlu'nun da konuşma yaptığı programa partinin Genel İdare Kurulu (GİK) Başkanı Yakup Budak, Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, Almanya Temsilciliği Başkanı Abdussamed Temel ve Avrupa temsilciliklerinden parti görevlileri katıldı. - Nordrhein-Westfalen

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Almanya'da 'Saadet Şöleni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement