Alparslan Kuytul destekçileri Adana'nın ardından şimdi de Şanlıurfa'da eylem yapıyor! - Son Dakika
3.Sayfa

Alparslan Kuytul destekçileri Adana'nın ardından şimdi de Şanlıurfa'da eylem yapıyor!

Alparslan Kuytul'un kurucusu olduğu Furkan Vakfı'nın üyeleri, tutuklu 8 gönüllüsü için Adana'da eylem yaptı. Aralarında Kuytul'un da bulunduğu gruba polis müdahale etti. Çıkan olaylar esnasında yaralananlar ve gözaltına alınanlar oldu. Bu olayın etkileri henüz dinmemişken Şanlıurfa'da Kuytul destekçilerinin izinsiz açtıkları pankart sebebiyle gerginlik yaşandı. Gergin anlar, grup üyelerinin bölgeden uzaklaştırılmasıyla sona erdi.

25.03.2022 14:15  Güncelleme: 14:18

Furkan Vakfı'nın geçtiğimiz günlerde Adana'da gerçekleştirmek istediği eyleme, polis tarafından müdahale edildi. Çıkan arbedede çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 50'ye yakın Furkan Vakfı üyesi de yaralandı. Olayın ardından sosyal medyada, polisin orantısız güç kullandığı yönünde görüşler paylaşıldı.

Şanlıurfa'da izinsiz göstericilerle zabıta arasında gerginlik

"ORANTISIZ GÜÇ KABUL EDİLEMEZ"

Konuya ilişkin dün akşam açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sert müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Orantısız güç kullanılması kabul edilemez. Bu şekilde müdahalede bulunanlarla ilgili soruşturma başlatıldı" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da orantısız güç kullanıldığını kabul edip konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Şanlıurfa'da izinsiz göstericilerle zabıta arasında gerginlik

İZİNSİZ PANKART ASILMASINA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Bu gelişmelerden sonra bugün de Şanlıurfa'da Alparslan Kuytul destekçilerinin izinsiz açtıkları pankart nedeniyle gerginlik yaşandı. Şanlıurfa'nın birçok yerine konferansa davet pankartı asılınca zabıta ekipleri toplamak için harekete geçti. Asılan pankartları toplayan zabıta ekipleri, Şanlıurfa Ahmet Bahçıvan İş Merkezi alanında yine pankart açılınca, duruma müdahale etti. Zabıta ekipleri ile pankart açmaya çalışan grup arasında gergin anlar yaşandı. Kısa süreli gerginlik sonrası vatandaşların araya girmesiyle grup üyeleri bölgeden uzaklaştırıldı.

Şanlıurfa'da izinsiz göstericilerle zabıta arasında gerginlik
Alparslan Kuytul destekçileri Adana\'nın ardından şimdi de Şanlıurfa\'da eylem yapıyor!
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Alparslan Kuytul destekçileri Adana'nın ardından şimdi de Şanlıurfa'da eylem yapıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Naci Kuru: Toplaa toplaaa toplaaaaa kim bunlarrrr 2 1 Yanıtla

Advertisement