Anıl Saldıran'ın "Bad Desire / Habis Arzu" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Anıl Saldıran'ın "Bad Desire / Habis Arzu" Sergisi

Anıl Saldıran\'ın "Bad Desire / Habis Arzu" Sergisi

Füsun İnan Art Gallery, 15 Eylül - 15 Ekim 2011 tarihleri arasında sanatçı Anıl Saldıran'ın "Bad Desire / Habis Arzu" adlı ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor!

09.09.2011 15:56

Bad Desire/ Habis Arzu; planlanmış bir konseptten, bitmiş bir projeden ziyade devam eden bir araştırma olarak görülebilir. Bir yüze, bir ifadeye; bir yüzün hatlarını ilgi çekici yapan gizeme sahip olma, onu tanımlayabilme, onu âdeta bir iğneyle sabitleyebilme arzusuyla; portre çalışmalarından başlamış bir yolculuk. Çeşitli ifadelerden, yüz hatlarından geçerken sanatçı; prizma tayfından renkler ve araştıran, soruşturan çizgilerle ifade ediyor gördüklerini... Yolculuk zaman zaman soyutlanıyor, zaman zaman figüre dönüyor; bir yandan da hissettiklerini ve gördüklerini daha iyi ifade edebilmek için sık sık malzeme değiştirdiğini, yeni teknikler aradığını görüyoruz. Kolay bulunabilen, ucuz malzemelerle çalışmayı seven sanatçının favorisi olarak kalem öne çıksa da; toz boya, mürekkep, bez, kına hatta tentürdiyota da başvurduğunu görüyoruz. Psikanalizle ilgilenen sanatçı bir yandan kendi imge arşivine dönüp onu güncel gözüyle görmeye çalışırken, bir yandan da onu diğer insanlarda gördüğü imgelerle karşılaştırıyor ve ortak imgeler bulmaya çalışıyor.

Bad Desire/ Habis Arzu, bu yolculuğun ilk bölümü.

Anıl Saldıran 1982 yılında Almanya'da dünyaya geldi, Mersin'de büyüdü. 2004 yılında Bilkent Güzel Sanatlar Resim bölümünden mezun olan sanatçı yurt dışında grafik tasarım üzerine dersler aldı, staj yaptı ve çalıştı. Türkiye'ye dönüş yaptığında tekstil alanında tasarımcı olarak çalışan sanatçı, tüm vaktini ve enerjisini resim sanatına verebilmek için yüksek lisans programına girdi. Şu an İstanbul'da yaşamakta ve Yeditepe Üniversitesi'nin Plastik Sanatlar bölümünde yüksek lisansına devam etmektedir.

Sergi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç hergün 11:00 18:00 saatleri arasında izlenebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Anıl Saldıran'ın 'Bad Desire / Habis Arzu' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement