Anka, 17 Şubat 2011 Perşembe Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 17 Şubat 2011 Perşembe Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

18.02.2011 05:30

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-KÖŞK'TE OLAĞAN GÖRÜŞME

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Başbakan Recep Tayyip ErdoğanÇankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ederek, haftalık olağan görüşmesini gerçekleştiriyor. (Saat: 14.15/15.30)

-KKTC BAŞBAKANI TÜRKİYE'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile bir araya geliyor. (Saat: 18.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gabon Milli Savunma Bakanı Rufine Pacome Ondzounga'yı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-ERDOĞAN-KOŞANER GÖRÜŞMESİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'i Merkez Bina'da kabul ederek haftalık olağan görüşmesini gerçekleştiriyor. (Saat: 12.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULÜ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu kabul edecek. (Saat: 14.15)

-CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul programını tamamlayarak Ankara'ya hareket ediyor ve parti genel merkezinde "Gence Artı" projesiyle ilgili bir basın toplantısı yapıyor. (Saat: 12.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasını öngören tasarı görüşülüyor. (Saat: 13.00)

-KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-TBMM Adalet Komisyonu'nda, Sporda Şiddet Tasarısının görüşmelerine devam ediliyor.

-TBMM Dışişleri Komisyonu'nda, Türkiye ile Suriye arasındaki anlaşmaların görüşmelerine devam ediliyor.

-TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu Tasarısı görüşülüyor.

-TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, Çiftçi Mallarının Korunması hakkındaki kanun teklifi ele alınıyor. (Saat: 10.30/11.00/11.00/11.00/11.00)

-CHP'Lİ ANADOL VE ERGİN'İN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ile Muğla Milletvekili Gürol Ergin, TBMM'de "Zeytincilik Yönetmeliği Tasarısı ile Zeytincilik Bitiriliyor mu?" konulu bir basın toplantısı yapıyor. (Saat: 11.30)

-"AVRUPA'DA GÖÇÜN İNSAN HAKLARI BOYUTU" SEMİNERİ

-Türkiye'nin Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı çerçevesinde AK İnsan Hakları Komiserliği ile eşgüdüm içerisinde İstanbul'da "Avrupa'da Göçün İnsan Hakları Boyutu" konulu bir seminer düzenleniyor. (Saat: 09.30)

-BAKAN DAVUTOĞLU NEPAL'DE

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Dönem Başkanı Nepal'in başkenti Katmandu'ya gidiyor.

-BAKAN ATALAY KEÇİÖREN'DE

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Keçiören Hükümet Konağı temel atma törenine katılıyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN BAĞIŞ'IN GÖRÜŞMESİ

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Akdeniz Konuşuyor etkinliğinin organizasyonunu üstlenen Akdeniz Dünyası Ekonomik Tahminler Enstitüsü heyetiyle ABGS'de görüşüyor. (Saat: 12.00)

-SAVUNMA SANAYİ TESİSLERİNE ZİYARET

-Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün katılımıyla Savunma Sanayi Tesislerine bir ziyaret düzenleniyor. (Saat: 09.30)

-METEOROLOJİ'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

-Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün 74. Kuruluş Yıldönümünü Ankara'da 34 tesisin açılışını yaparak ve 240 otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun temelini atarak kutluyor.

-Programa, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN GÜNAY'IN PROGRAMI

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Sanatçısı Meriç Sümen Kanan'ın 50. Sanat Yılı Kutlamasına ve Denge Balesi'nin gala temsiline katılıyor. (Saat: 19.00/20.00)

-ODATV GÖZALTILARI

- "Ergenekon" Davası Kapsamında gözaltına alınan Oda Tv imtiyaz sahibi Soner Yalçın ve arkadaşlarının hakim karşısına çıkması bekleniyor.

-"GENÇLERİN SİYASETTEKİ YERİ" KONFERANSI

-AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde "Gençlerin Siyasetteki Yeri" konulu bir konferans veriyor. (Saat: 15.30)

-MÜMTAZ SOYSAL DSP'DE

-DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti genel merkezinde Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal'la görüşüyor. (Saat: 15.00)

-DP LİDERİ ZEYBEK BURSA'DA

-DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Bursa'da DP teşkilatı ile bir araya geliyor.

-KARİKATÜRİST GÜLGEÇ UĞURLANIYOR

-Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden karikatürist İsmail Gülgeç, Cumhuriyet Gazetesi önünde düzenlenen törenin ardından Çanakkale'nin Eceabat ilçesi Kocadere Köyü'nde toprağa veriliyor.

-ÇANKAYA BELDE A.Ş. İŞÇİLERİ KILIÇDAROĞLU'NA MEKTUP GÖNDERİYOR

-Toplu iş sözleşmesinden doğan hakları ödenmeyen, Sosyal-İş Sendikası üyesi Çankaya Belde A.Ş. işçileri Kızılay Postanesi önünde toplanarak buradan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sorunlarını içeren bir mektup gönderiyor. (Saat: 12.45)

-SES'İN BASIN AÇIKLAMASI

-Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şubesi, "Tam Gün Yasası'na Hayır" konulu Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde bir eylem düzenliyor ve basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-TGC YEREL BASIN SEMİNERİ'Nİ KADİRLİ'DE DÜZENLİYOR

-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin, Konrad Adenauer Stiftung ile ortaklaşa düzenlediği yerel basın seminerlerinin 57'ncisi Osmaniye Kadirli'de yapılıyor.

-CHP'NİN ANTALYA MÜFETTİŞİ, BAYKAL'IN SEÇİM BÖLGESİNİ DENETLEMEYE GİDİYOR

-CHP'nin Antalya'dan sorumlu olan İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'yı denetlemeye gidiyor.

-ORTADOĞU UZMANI BARRY RUBİN: "TÜRKİYE; İRAN, SURİYE, HAMAS VE HİZBULLAH'A YÖNELİYOR"

-Ortadoğu ve Türkiye uzmanı Barry Rubin'in ABD yönetimince finanse edilen Avrupa'nın Özgür Radyosu ile yaptığı uzun söyleşisinde, Türkiye'nin sürekli bir şekilde İran, Suriye, Hamas ve Hizbullah' a doğru yöneldiğini, ABD'nin ise onu durdurma yönünde herhangi bir girişiminin olmadığını iddia etti.

-CİNDORUK GİTTİ, "KIRAT' DA TAŞINIYOR

-Namık Kemal Zeybek'in Genel Başkan seçilmesinin ardından Akay'daki binayı boşaltarak, Balgat'taki Turgut Özal Kampüsü'ne taşınan DP, eski binasını kiraya veriyor. Binanın girişinde yer alan, parti amblemi olan şaha kalkmış "kırat' heykeli de Balgat'a götürülecek. Heykel, Süleyman Demirel'in siyasi yasaklı olduğu dönemde, DYP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk tarafından yaptırılmıştı.

-TÜRKİYE'DE 5 GENÇTEN 1'İ İŞSİZ

-İşsizlik oranın yüzde 11'e gerilediği Kasım 2010'da Türkiye genelinde her 5 gençten 1'inin işsiz olduğu belirlendi. Türkiye genelinde 15-24 yaş arası genç işsizliği 2010 Kasım'da bir önceki yılın aynı dönemine göre 3.6 puan azalışla yüzde 20.8'e gerilerken, genç işsiz sayısı ise 173 bin kişi azalışla 907 bin kişi düzeyinde gerçekleşti.

-69 İLİN BÜTÇESİ AÇIK VERDİ

-Bütçenin 1 milyar TL fazla verdiği 2011 yılı Ocak ayında 69 ilin bütçesi açık, 12 ilin bütçesi fazla verdi. Geçen yılın aynı döneminde 68 ilin bütçesi açık vermişti. Ankara, Kocaeli ve İzmir illeri dışında tutulduğunda 77 ilin toplam bütçe geliri bir İstanbul etmezken, bütçe açığı sıralamasında 142.7 milyon TL ile Diyarbakır ilk sırada yer aldı. En çok bütçe fazlasını ise 8.3 milyar TL ile İstanbul verdi.

-ŞİRKETİ İÇİN İNTERNET SİTESİ OLUŞTURMAYAN YÖNETİCİLERE 6 AY HAPİS CEZASI GELİYOR

-Marka ve Patent Uzmanı Avukat Murat Altındere, yeni Türk Ticaret Kanunu'nda sermaye şirketleri için elektronik işlemlere yönelik önemli ve yaptırım getiren düzenlemelere yer verildiğini ifade ederek, internet sitesini kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde oluşturmayan anonim şirket yönetim kurulu üyeleri, limited şirket müdürleri ve yöneticilerinin 6 aya kadar hapis ve 100 günden 300 güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacağını belirtti.

-MECLİS'TE OSMANLICA KURSU

-TBMM Genel Sekreterliği tarafından personele yönelik Osmanlıca kursu başlatıldı. Osmanlıca kursu almak isteyen personel 18 Şubat Cuma gününe kadar başvuruda bulunacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 17 Şubat 2011 Perşembe Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement