Ankara ve Diyarbakır'daki Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Ankara ve Diyarbakır'daki Terör Saldırılarına Tepkiler

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mehmet Balin, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırıları nedeniyle kınama mesajı yayımladı.

18.02.2016 17:02

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mehmet Balin, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırıları nedeniyle kınama mesajı yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, mesajında, olayların milleti daha güçlü bir şekilde kenetlediğini vurguladı.

Güvenlik güçlerinin son aylardaki başarılı operasyonlarıyla darmadağın olan bölücü terör örgütüyle başka örgütleri devreye sokan terör destekçilerinin milli birlik ve bütünlüğe yönelik şuursuzca ve onursuzca saldırılar düzenlediğini belirten Çakır, "Terör örgüt ve destekçileri bilmeliler ki bu ülkede yaşayan herkes bütün çıplaklığıyla gerçekleri görmekte ve bilmektedir. Bu millet, nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvele karşı altın harflerle bir destan yazıp Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduysa bugün de yedi düvelin yanında, onların piyonlarına karşı da yeni bir destan yazıp, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatacak ve yüceltecektir" açıklamasında bulundu.

Çakır, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için tarifsiz bir acı içerisinde olduklarını belirterek, "Bu şehitlerimiz de diğer şehitlerimiz gibi kalbimizin en müstesna köşesinde yerlerini almışlardır. Acımız büyüktür. Vatanımız ve milletimiz için canımız ve kanımız son damlasına kadar helaldir. Terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve güvenlik güçlerimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Gürkan'ın mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da terörün alçak yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar karşısında ülke olarak terörle mücadeledeki kararlılığımızdan asla taviz verilmeyecektir. Terör saldırılarıyla sabrımızı zorlayan iç ve dış mihraklar, bu milletin Malazgirt'te, Kurtuluş Savaşı'nda ve Çanakkale'de vermiş olduğu mücadeleyi akıllarından çıkarmasınlar. Millet olarak alçak terör saldırıları karşısında tahriklere gelmemeliyiz. Terör örgütü ve destekçilerinin istediği de vatandaşlarımızı tahrik ederek ülke bütünlüğüne ve birlikteliğimize zarar vermektir."

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Gürkan, saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadı.

Kahtalı'nın mesajı

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Kahtalı, şunları kaydetti:

"Bu noktada karanlık şer odaklarının ülkemiz üzerindeki planları karşısında başta 77 milyon vatandaşımız olmak üzere birlik ve beraberlik içinde olarak teröre ve uluslararası işbirlikçilerine asla izin verilmeyecektir. Sırtını YPG'ye, PKK'ya ve PYD'ye yaslayan içimizdeki kullanılan maşalarla 'PYD terör örgütü değildir' diyen uluslararası güçler bugün yaşadığımız bu menfur saldırının baş aktörleridir. Bunları da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyoruz."

Kahtalı, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir terörist gruba ya da onun maşalarına boyun eğmeyeceğini belirtti.

MHP İl Başkanı Erdem

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem de Ankara'daki ve Diyarbakır'daki terör saldırıları karşısında duyduğu üzüntüyü kaydederek, "Bu millet bu belayı elbette bertaraf edecektir. Bu milletin başından öyle acımasız badireler geldi geçti. Bunların hepsi de iman gücü ve milli ruhla püskürtülmüştür" açıklamasında bulundu.

MTSO Başkanı Erkoç

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da dün akşam saatlerinde Ankara'da ve son olarak Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen hain saldırıların Türk milletini derinden üzdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bilinmelidir ki terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Bu saldırılar karşısında millet olarak sağduyumuzu korumalı, aklıselimle hareket etmeliyiz. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Kandan, şiddetten ve kaostan bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Herkes bilmelidir ki, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır."

Eğitim-Bir-Ben Şube Başkanı Yıldırım

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım da terörün karanlık ve kanlı yüzünü bu kez Ankara'da gösterdiğine dikkat çekerek, "Türkiyemizin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını şiddetle lanetliyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Şube Başkanı Balin

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin de Ankara'daki bombalı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara ve Diyarbakır'daki Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement