Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, ünlü edebiyat eleştirmeni ve yazar Doğan Hızlan'ı yarın (Perşembe) saat 15.00'de AKM Aspendos Salonu'nda Antalyalılarla buluşturacak.

12.02.2013 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Çiçek fotosu

===

GÜNLÜ

Doğan Hızlan, kütüphanenin önemini anlatacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, ünlü edebiyat eleştirmeni ve yazar Doğan Hızlan'ı yarın (Perşembe) saat 15.00'de AKM Aspendos Salonu'nda Antalyalılarla buluşturacak. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikte Doğan Hızlan, 'Kütüphanenin Benim Yaşamımdaki Önemi' başlıklı bir konferans verecek.

Etkinlik, Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde Doğan Hızlan'ın büyük katkılarıyla hizmete açılan Doğan Hızlan Kütüphanesi'nin 1. yıl kutlaması kapsamında gerçekleştirilecek. Etkinlik sonrası edebiyat eleştirmeni ve yazar Doğan Hızlan, adını alan kütüphane önünde 1. yıl pastasını kesecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Doğan Hızlan

===

Miniklerden Van'a yardım eli

MURATPAŞA Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 'Yardımlaşma ve Dayanışmayı Öğreniyorum' projesi, Antalya sınırlarını aştı. Projenin ilk etabında Muratpaşa Anaokulu'nda bulunan miniklerle paylaşımda bulunan Muratpaşa Belediyesi öğrencileri, ikinci etapta ise Van'ın sınır köyü olan Damlacık Köyü'nün yardım çağrısına yanıt verdi. Muratpaşa'nın minikleri Damlacık İlkokulu öğrencileriyle kitap, giysi ve oyuncaklarını paylaştı.

Muratpaşa Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni ziyaret eden Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, gösterdikleri örnek davranış nedeniyle minikleri kutladı. Evcilmen, "Bu yaşta henüz birçok şeyin farkına bile varmadan, paylaşma ve yardımlaşma duygusunu yaşayan çocuklarımızı böyle bir katkı koydukları için kutluyorum. Küçük bir katkıdır ama manevi değeri çok yüksektir. Orada gereksinimi olan kendi yaşıtlarına bu tür bir katkı koyabilme öğretisini öğretmenlerimizden alan ve bu yaşta böyle güçlü bir hareketi başlatan çocuklarımız, büyüyünce çok güzel işlere imza atacaktır" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Aşçılara 14 madalya

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi Aşçılık Ekibi (Akdeniz Turizm Culinary Team), 5-9 Şubat tarihleri arasında düzenlenen, 11.Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali'nde 1 altın, 8 gümüş, 5 bronz olmak üzere toplam 14 madalya ve 1 merit ödülü kazanarak yarışmaya damgasını vurdu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: madalyalı aşçıların fotosu

===

Sevgililere özel konser

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Sevgililer Günü'nde özel bir konserle sanatseverin karşısında olacak. Orkestra şefliğini Hakan Kalkan'ın üstlendiği 'Unutulmaz Film Müzikleri' konserinde izleyenleri derinden etkileyen filmlerin müzikleri ANTDOB orkestrası tarafından yorumlanacak.

ANTDOB sanatçılarından Sevinç Bilgin ve Medine Tuganova'nın da seslendireceği parçalarla daha da zenginleşecek bu özel konser, izleyenlere unutulmaz anlar yaşatacak. Konser yarın akşam (Perşembe) saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi opera sahnesinde gerçekleşecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Sevinç Bilgin ve Medine Tuganova

===

Hasta kadına özel yatak

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, alzheimer hastası 74 yaşındaki Durkadın Çıralı'ya verdiği hasta yatağı sözünü yerine getirdi. Başkan Akaydın, geçen aylarda Çamlıbel Mahallesi'nde alzheimer hastası Durkadın Çıralı'yı ziyaretinde, kendisine hasta yatağı sözü verdi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Sözen, yükseklik ve konforu ayarlanabilen hasta yatağını, Durkadın Çıralı'ya teslim etti.

YATAĞI GÖRÜNCE DUYGULANDI

Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği yatak, Çıralı'nın eşi Mehmet Çıralı'yı duygulandırdı. Mehmet Çıralı, "Eşim hastalığı nedeniyle bakıma muhtaç ve sürekli yatıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin evde bakım hizmetinden yararlanıyoruz. Başkanımız Mustafa Akaydın bizi evimizde ziyaret etmiş, kanepede yatan eşime hasta yatağı sözü vermişti. Eşim birkaç kez kanepeden düşmüştü. Artık rahat bir yatağa kavuştu. Başkan Mustafa Akaydın'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Hasta yatağı teslim edilirken foto

===

Kalp şeklinde pide

SAMPİ Özdilek Park şubesinde 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel kalp şeklinde pideler müşterilere sunulacak. Sampi Özdilek Park restoran işletmecisi Murat Keskin, "Ustalarımız bu özel pideleri yaparken istenilen malzemeleri kullanacak. Misafirlerimize lezzetli ve unutulmayacak bir Sevgililer Günü yaşatmak için hizmet vermekten mutluluk duyacağız" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Pidenin fotosu

===

Aile içi şiddete 'dur'

ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kumluca'nın Hacıveliler Köyü'nde 'Aile İçi Şiddet' konulu seminer verildi. Hacıveliler Köyü İlköğretim Okulu'ndaki seminere, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli Özgür Akçaöz Düven ve İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Çavuş Ümmihan Temir konuşmacı olarak katıldı. Semineri okul müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi.

Seminerlerle, kadınların görüşlerine daha fazla saygı gösterilmesi, çocuğun koruma ve olanaklarından ilk yararlanan olması, şiddet olaylarında ihbar alışkanlığının kazandırılması, kamuoyunda duyarlılığın artırılması ve ailelerin daha iyiye yönlendirilmesi amaçlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanı Özgür Akçaöz Düven, ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesinin toplumsal bilinçlenmeyle sağlanacağını belirtti.

Aile bireylerine yönelik kötü muamele veya şiddet olaylarının ihbar edilerek, zamanında müdahale edilmesinin önemine işaret eden Düven, kadına yönelik şiddet başta olmak üzere aile için şiddetin bireylerin bilinçlenmesiyle mümkün olduğunu söyledi. Seminerde ayrıca aile şiddetin önlemesi için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Kan bağışı hayat kurtarır

TÜRK Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi tarafından Elmalı'da 'kan bağışı' kampanyası düzenlendi. Elmalı Belediyesi'nde düzenlenen kampanyaya belediye çalışanları ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Kampanya kapsamında 46 ünite kan toplandı. Elmalı halkının kan bağışına duyarlı yaklaştığını kaydeden Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nde görevli Dr. Nermin Gönül Coşkun, yoğun katılım olduğunu, duyarlılığın arttığını söyledi.

Sağlık problemi bulunmayan 18-65 yaş arası tüm vatandaşları kan vermeye davet eden Dr. Coşkun, "Kan grubu zor bulunan vatandaşların özellikle kan bağışında bulunmasını istiyoruz. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkes gönüllü kan bağışçısı olmalı. Verilen bir ünite kan hayat kurtarıyor. Kan sadece gönüllü bağışçılardan temin edildiği için yaşam için büyük önem taşıyor" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

Elmalı'da kar sürprizi

TÜRKİYE'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Elmalı İlçesi'nde de etkili olmaya başladı. İlçeye yılın ilk karı düştü. Dün öğlen saatlerinde başlayarak ilçe merkezi ile köylerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle her taraf beyaz örtünün altında kaldı. Kar kalığını yüksek kesimlerde yer yer 10 santimetreyi buldu. Ani bastıran kar yağışı nedeniyle şaşıran vatandaşlar, bu anın keyfini çıkardı.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Kar yağışından

===

Fethiye'de gökkuşağı keyfi

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmurun ardından körfezin üzerinde beliren 2 gökkuşağı eşsiz bir manzara oluşturdu. Fethiye'de 3 gündür aralıklarla devam eden yağmur bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini tekrar gösterdi. Yağışın kesilmesiyle birlikte bulutlar aralanırken Fethiye Körfezi üzerinde ilginç bir doğa olayı gerçekleşti. Deniz üzerinde önce bir gökkuşağı, ardından da onu içine alan başka bir gökkuşağı belirdi.

Yağmurun ardından kordon boyunda gezintiye çıkan vatandaşlar körfezin bir yakasından diğerine uzanan gökkuşaklarını ilgiyle izledi. Kimileri bu anı cep telefonu ile görüntülerken, kimileri ise meraklı gözlerle eşsiz manzaranın tadını çıkardı. Yaklaşık 2 dakika sonra iki gökkuşağı da gözden kayboldu.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Gökkuşağından genel ve detay fotoğraflar - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement