Artvin Valisi Kalkan, Borçka'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Artvin Valisi Kalkan, Borçka'yı Ziyaret Etti

Son Valiler Kararnamesi ile Artvin'e atanan Vali Necmettin Kalkan, ilk ilçe ziyaretini Borçka ilçesine gerçekleştirdi.

12.09.2011 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son Valiler Kararnamesi ile Artvin'e atanan Vali Necmettin Kalkan, ilk ilçe ziyaretini Borçka ilçesine gerçekleştirdi.

Borçka Hükümet Konağı önünde Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Borçka Belediye Başkanı Oral Çelik ile çok sayıda daire amiri tarafından karşılan Vali Kalkan, Borçka Kaymakamlığını ziyaret etti.

Kaymakam Kızıltoprak'tan ilçenin genel yapısı ve sorunlarıyla ilgili brifing alan Vali Kalkan, daha sonra köy muhtarları ve daire amirleriyle bir araya geldi.

Kısa bir süre önce atandığı Artvin'i, Borçka ilçesinde başlayarak tanımaya çalışacağını belirten Kalkan, "Bütün ilçelerimizi kısa sürede tanımak istiyorum. Ne kadar kısa sürede tanırsak o kadar kısa sürede sorunlara çözüm üretme imkanına sahip oluruz. Çünkü kış geliyor. Kış şartlarında bu kadar rahat edemeyeceğimizi düşünüyorum. En azından uzaktaki yerleşim yerleri için, Yusufeli ilçemiz gibi" dedi.

Artvin'in oldukça müstesna bir coğrafyaya sahip olduğunu ifade eden Kalkan, şunları söyledi:

"Yani çok sert bir coğrafyaya sahip. Burada yapacağınız her yatırım özellikle Anadolu'nun bir Konya'sında, bir Kırşehir'inde yapacağınız yatırımdan çok daha fazla maliyetli. Süre olarak da bir o kadar uzun zaman alır. Karadeniz Bölgesi'ne, kaymakamlığım döneminde yaklaşık 11 yıl kadar önce gelmiştim. O günden bugüne özellikle ulaşımda ciddi bir mesafe kat edildiğini gördüm. Yani Karadeniz Sahil Yolu'nu hatırlıyorum. Samsun'dan Rize'ye 8-9 saatte ulaşabiliyorduk. Bugün ise Trabzon'dan Hopa'ya 1, 5 saatte ulaşabiliyorsunuz. Bu oldukça önemli bir gelişmedir. Yani özellikle dünyanın bile ekonomik kriz yaşadığı bir dönemde ülkemizin hakikaten bu kadar büyük yatırımlara kaynak ayırması oldukça manidar ve önemli. Ama ülkemizin bu coğrafyasında devletine ve milletine sadık olarak yaşayan bu insanlara bizim hizmet etme gibi de bir borcumuz var. Vefa borcumuz var. Onların yaşam standartlarını kolaylaştırmak için ne yapsak azdır. Biz de önümüzdeki günlerde Valilik olarak hem 5 yıllık kalkınma programlarında yer alan temel ilkeleri hedefe geçirmek hem de 61. hükümetin hükümet programında yer alan vatandaşın hayat standartlarını kolaylaştırmayı hedef alan hususları hayata geçirmek için kendi çapımızla, kendi imkanlarımız ölçüsünde Valilik olarak, ilçelerimizde kaymakamlarımız, yetmediği noktalarda da Ankara'da merkezi hükümetin desteğini alarak Artvin'e hizmet etmeye ve burada yaşayan insanlarımızın yaşam standartlarını yükseltmeye çalışacağız. "

Belediyeler ve il özel idarelerinin güzel hizmetler yaptıklarını kaydeden Vali Kalkan, "O hizmetlerin devamında fayda görüyoruz. Benden önce hangi projeler varsa, hangi işler varsa, o projelerin aynı kararlılıkla, sekteye uğramadan devam etmesinde fayda var. Önümüzdeki plan ve bütçe döneminde ihtiyaçlara göre yeni talepleri bütçe imkanları ölçüsünde biz de il genel meclisi olarak, il özel idaresi olarak, belediyeler olarak dikkate alırız. Bunları da gerçekleştirmeye gayret ederiz" diye konuştu.

Vali Kalkan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kaymakamlık yaptığım yıllarda özellikle muhtar arkadaşlarımıza şunu söylemişimdir, "Aç, açık insan varsa ondan siz sorumlusunuz. O sorunu bana getirdiğinizde ben çözmezsem artık sorumluluk bendedir. " Bazı yerlerde şöyle talimatım olmuştur; "Sokakta bir insanın bir gece dahi kalması doğru değil. " Muhtar arkadaşlarımıza ev kiralama yetkisi dahi verdim. Yani kimse "aç ve açıkta kalmasın" diye hep söylemişimdir. Bunun vebali yöneticiler olarak önce muhtarlarımız üzerinedir. Aynı şeyler sizler için de geçerlidir. Önce siz, sonra kaymakam arkadaşlarımız, ondan sonra da benim üzerimdedir. Birinci önceliğimiz budur. Halkın mutluluğu ve refahıdır. Eğer bir insan açsa, hastaysa, kapısını açan ve çalan yoksa en önemli vazife odur. O insana ulaşmaktır, ondan sonra yola, suya, elektriğe bakarsınız. "

Vali Kalkan daha sonra eşi Hatice Kalkan ve beraberindeki İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Binbaşı Hakan Keskin ile birlikte 1995 yılında Hakkari'de vatani görevini yaptığı sırada şehit olan Dursun Çepni'nin 81 yaşındaki annesi Rivayet Çepni'yi evinde ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.

Devlet olarak şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını söyleyen Vali Kalkan, Rivayet Çepni'ye başsağlığı dileklerini ileterek, "Acınızı tazelemeye değil, devletin yanınızda olduğunu hissettirmeye geldik. Bizim ve tüm insanların size vefa borcu var. Bizim buraya gelmemizin amacı sizi ve sizin gibi aileleri unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermektir. Tekrar başınız sağolsun" dedi.

Buradaki ziyaretin ardından Vali Kalkan ve beraberindekiler, Artvinli hayırsever işadamı İsmet Acar tarafından yaptırılan ve kaba inşaatı sone eren Borçka Turizm Meslek Yüksek Okulunda incelemelerde bulundu.

Vali Kalkan, ilçedeki son olarak yapımı devam eden ilçe Jandarma Komutanlığı binasını inceledi.

- ARTVİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin Valisi Kalkan, Borçka'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement