Ashton Görüşmesinde İran Görüşüldü - Son Dakika
Güncel

Ashton Görüşmesinde İran Görüşüldü

Ashton Görüşmesinde İran Görüşüldü

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Somali Başbakanı Abdiveli Muhammed ile görüştü.

26.09.2012 11:23  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Davutoğlu, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Somali Başbakanı Abdiveli Muhammed Ali, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Komorlar Birliği Dışişleri Bakanı Muhammed Bekri ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu-Ashton görüşmesinde, Yüksek Temsilci, İstanbul'da İran'ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili ile son yaptığı görüşmeye dair bilgi verdi, Türkiye'nin misafirperverliği ve düzenlemeleri için teşekkür etti.

İran konusunda diplomatik çözüm bulunabilmesi için bu görüşmelerin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Ashton, gelecek dönemde bu yönde ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.

Ortadoğu'daki gelişmeler, Hz. Muhammed'e hakaret içeren film ve Suriye gibi konuların da gündeme geldiği görüşmede Davutoğlu, bu konularda Türkiye'nin görüşlerini aktardı.

Görüşmede Türkiye-AB ilişkileri ve Kıbrıs konusu da ele alındı.

KOSOVA BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞME

Davutoğlu'nun Kosova Başbakanı Taçi ile görüşmesinde de, öncelikle tanınma konusu olmak üzere, altyapı yatırımları, Sırbistan'daki durum, ikili ilişkiler ve Türk yatırımlarının artması gibi konular ele alındı. Taçi, tüm bu konularda Türkiye'nin desteğini beklediklerini ifade etti.

Görüşmede ikili ilişkilerde hem siyasi hem de ekonomik alanda çok iyi bir seyir izlendiğine dikkat çekilirken, Taçi, Türkiye'nin ülkesine yönelik ciddi yardımlarına işaret etti ve özellikle ekonomik anlamda zor bir geçiş döneminde oldukları sırada bu yatırımların artmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

TÜRKİYE İLE GAMBİYA ARASINDA ANLAŞMA VE MUTABAKAT MUHTIRALARI

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Gambiya Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışında Yaşayan Gambiyalılar Bakanı Mamadou Tahgara, bugün iki mutabakat muhtırası ve bir anlaşma imzaladı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Gambiya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin imzaladığı anlaşmalar ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Gambiya Cumhuriyeti Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışında Yaşayan Gambiyalılar Bakanlığı arasında siyasi istişare mekanizması kurulmasına ilişkin mutabakat muhtırası, Gambiya Cumhuriyeti Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışında Yaşayan Gambiyalılar Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi arasında işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Gambiya Cumhuriyeti hükümeti arasında diplomatik pasaport hamilleri için vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına dair anlaşma imzalanmıştır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ashton Görüşmesinde İran Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement