Asiad Yapı ve İnşaat Komisyonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Asiad Yapı ve İnşaat Komisyonu Toplantısı Yapıldı

"Yapı ve İnşaat Komisyonu" toplantısı yapıldı.

27.02.2012 15:00

Aydın Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD)

"Yapı ve İnşaat Komisyonu" toplantısı yapıldı.

Anemon Otel'de düzenlenen toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın Mimarlar Odası Başkanı Tuncer Saray, Aydın İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ahmet Tüm, ASİAD Yapı ve İnşaat Komisyonu Başkanı Adnan Pilge, ASİAD Genel Sekreteri Ali Akkurt ve Yapı ve İnşaat Komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantıda sunum yapan Selahattin Varan, Türkiye'de son 10 yılda çok önemli gelişmeler olduğunu ve bunların en önemlisinin yapı olduğunu söyledi.

Önceden Türkiye'de planlamadan yoksun bir durum bulunduğunu kaydeden Varan,

' Aydın, Muğla ve Denizli illeri olmak üzere çevre düzeni planı hazırlanmıştır. Bu çok önemli bir plan. Çünkü bu plan planlama konusunda bir anayasa niteliği taşımaktadır" dedi.

Artık yapı konusunun Türkiye'nin gündemine oturduğunu belirten Varan, bir plan ölçeğinde çalışmak gerektiğini, kötü bir planlamanın plansızlıktan yüz kat daha iyi olduğunu ifade etti.

Artık plansız hiçbir şey yapmanın mümkün olmadığını dile getiren Varan, şunları bildirdi:

"Plan yapanlar çevre düzeni planına uymak zorundadır. Mutlaka alt ölçekli planlar çevre düzeni planına aykırı olmamak kaydıyla hazırlanmalıdır. Bu planla ilimiz sınırlarında belediye içindeki planlar dikkate alınmıştır. Aydın ili tarım bölgesi olarak belirlenmiş, planda buna yer verilmiştir. Yer seçimleri buna göre yapılmış 7 sanayi bölgesi korunmuştur. Bu planla Aydın'da yapılması gereken ne varsa yapılmıştır."

Aydın'ın 1. derece deprem bölgesinde olduğunu, depremin afete dönüşmeden verilecek emeğin, afete dönüştükten sonraki verilecek emekten daha önemli olduğunu vurgulayan Varan, "Aydın hazır beton kullanması itibariyle şanslı bölgedir. Aydın 2000 yılında elle beton dökümü yasaklanmıştır. En önemlisi betonarme kalitesinin sağlamlığıdır" dedi.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Asiad Yapı ve İnşaat Komisyonu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement