Aydın'da 'Cumhuriyet Bayramı' Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da 'Cumhuriyet Bayramı' Kutlamaları Başladı

Aydın\'da \'Cumhuriyet Bayramı\' Kutlamaları Başladı

Aydın’da Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

28.10.2017 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü kutlamaları Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Çelenk Sunum törenine Vali Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Cengiz Altınkaya, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan protokol üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler ve siyasi partilerin başkan ve yöneticileri katıldı.

"Cumhuriyet bir değerler bütünüdür"

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. Yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Dolayısıyla yayınladığı mesajda "Cumhuriyet bir değerler bütünüdür" dedi. Mesajına "Milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Cumhuriyetimizin 94 üncüyıldönümünü kutlamanın gururu, heyecanı ve bilinci içindeyiz. Bunu sizlerle paylaşmaktan onur ve mutluluk duymaktayım" sözleri ile başlayan Vali Köşger, "Yüce Türk Milletinin, tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonunda kurduğu Cumhuriyet, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca, gerçekleştirdiği en büyük atılım, en muhteşem zirvedir. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de Milli Tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Bu mücadele; toplum olarak yakılmış yıkılmış istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir" dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, mesajında; "Cumhuriyet çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Cumhuriyet, Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir.

Şüphesiz ki, Cumhuriyet insan onuruna ve yaradılışına en yakışan bir rejim; farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Onu ideal yapan milli iradeyi esas alması, başka hiçbir güce dayanmamasıdır.

Cumhuriyet bir değerler bütünüdür; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kavrayan bir yönetim biçimidir. Bu bilinçle bu günü kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetin, geride kalan 94 yılı tam bir uygarlık öyküsüdür" dedi.

"Her türlü yıkıcı oyunları bozmak için iri ve diri olmalıyız"

Mesajında birlik ve beraberliğin öneminden de söz eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "Geçmişte yaşandığı gibi gelecekte de iç ve dış mihraklar Aziz vatanımızı elimizden almak için her türlü yola başvuracaklardır. Bunun için tıpkı Malazgirt'te, 1453 te İstanbul surları önünde, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında milletçe el ele omuz omuza verip devlete, vatana, cumhuriyete ve milli iradeye sahip çıktığımız gibi bundan sonra da aynı kararlılık ve inançla vatanımıza ve devletimize yönelecek her türlü yıkıcı oyunları bozmak için iri ve diri olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Aydınlı hemşehrilerimin bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aydın'da 'Cumhuriyet Bayramı' Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement