Aydın MHP'de, Uzunırmak Depremi - Son Dakika
Güncel

Aydın MHP'de, Uzunırmak Depremi

Aydın MHP\'de, Uzunırmak Depremi

Mhp Aydın'da, 1 Kasım'da tekrarlanacak seçimler için milletvekili adaylarında köklü değişiklikler yaptı.

18.09.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Aydın'da, 1 Kasım'da tekrarlanacak seçimler için milletvekili adaylarında köklü değişiklikler yaptı. Dört dönemdir Aydın'dan MHP Milletvekili çekilen, 7 Haziran seçimlerinde de 1. sıradan kentin tek MHP'li vekili olarak TBMM'ye giden Ali Uzunırmak listede yer almadı.

MHP Genel Merkezi'nin 1 Kasım seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu'na sunacağı listede, Aydın'da Deniz Depboylu, Mehmet Beliğ Azbazdar, Hilmi Bolatoğlu, Musa İlhan, Hüsniye Kozan, Ahmet Özhan ve Aydemir Durmuş milletvekili adayı olarak gösterildi. 7 Haziran seçimlerinde listede yer alan MHP'nin ağır topları Ali Uzunırmak, Hayri Güleç ve Fevzi Köse gibi isimler, listede kendilerine yer bulamadı.

Dört dönem MHP Aydın Milletvekili seçilen ve TBMM İdare Amirliği görevinde bulunan Ali Uzunırmak'ın listede olmaması dikkat çekti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası Meclis İdare Amiri görevini de Uzunırmak'tan almıştı. 7 Haziran'daki seçimlerde 5'inci sırada yer alan Deniz Depboylu bu defa listenin en başında yer alırken, ilk kez aday gösterilen Söke eski Belediye Başkanlarından, Tariş Pamuk Birliği eski Başkanı Mehmet Beliğ Azbazdar da listede ikinci sırada kendisine yer buldu. Bir önceki seçimde 6'ncı sırada yer alan Hilmi Bolatoğlu 3'üncü sırada tekrar aday gösterilirken, listedeki beş aday ilk kez şans buldu.

DEPBOYLU: SIRANIN BİR ÖNEMİ YOK

MHP Nazilli İlçe Teşkilatı yönetiminde 3 yıl görev alan ardından da 30 Nisan 2014'teki yerel seçimlerde de partisinden Nazilli Belediye Meclisi üyesi seçilen Deniz Depboylu, birinci sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmesiyle ilgili olarak, sıralamanın bir önemi olmadığını söyledi.

Daha önce psikolojik danışman olarak 20 yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yaptıktan sonra istifa edip kendi aile danışmanlığı merkezini açıp, siyasete atılan, iki çocuk annesi Depboylu, "Vatanımız ve milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Hangi sırada olduğumuzun bir önemi yok. Bundan önce nasıl çalışıyorsak aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız" dedi.

UZUNIRMAK: ÖMRÜM BU ÇİZGİDE DEVAM EDECEK

7 Haziran'da listenin ilk sırasında yer alan ve milletvekili seçilen Ali Uzunırmak, ömrünün sonuna kadar Türk Milliyetçisi olacağını belirterek, "Ben fikir ve düşünce adamıyım. Fikirlerimin ve düşüncelerimin de takipçisiyim. Hayırlısı olsun. Hayat devam ediyor. İnsan yaşamı boyunca iki soru ile anılır. Doğduğunda 'Adını ne koydunuz' derler. Bizim adımız da Türk Milliyetçisi, ülkücü. Ölünce de 'Nasıl tanırdınız' diye sorarlar. İnanıyordum ki benim arkamdan 'Samimi bir Türk Milliyetçisiydi' derler. Ömrüm bu çizgide devam edecek" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın MHP'de, Uzunırmak Depremi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement