Ayvalık'ta Kabotaj ve Denizcilik Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Ayvalık'ta Kabotaj ve Denizcilik Coşkusu

Ayvalık\'ta Kabotaj ve Denizcilik Coşkusu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

01.07.2013 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı.

İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtının önünde toplanan ilçe protokolü ve vatandaşlar çelenk sunma töreninde bir araya geldi. Çelenk sunma töreninde, Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir, anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve istiklal marşı bir ağızdan okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir, Cumhuriyet dönemi Türk denizciliğinin en büyük atılımı olarak nitelediği 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanununun önemine dikkat çekti. Demir, "Bu kanunla Türkiye kıyılarının bir noktadan diğerine yük ve yolcu taşımak, kıyılarda ve limanlar içinde taşımacılık veya herhangi bir amaçla tüm liman hizmetlerinin yerine getirilmesi, Türk bayrağı taşıyan deniz araçlarına özgü hale getirilmiş ve yabancıların kontrolünden kurtarılmıştır" dedi.

Üç kıtayı ve iki okyanusu birleştiren Anadolu coğrafyasının, Kafkas ve Ortadoğu ülkeleri için deniz yolu terminali, limanları manzumesine sahip olduğunu vurgulayan Demir, "Bu bölgelerimizin transit deniz trafiği için Türkiye doğal bir iskele konumundadır" ifadelerini kullandı.

Özellikle son yıllarda denizcilik alanında pek çok gelişmelerin yaşandığının altını çizen Hüseyin Demir, son yıllara ülke genelinde akademik ve temel eğitim veren üniversite, lise ve özel eğitim kurumlarının denizcilik alanında ve bağlı sektörlerde her kademede görev alacak idari ve teknik personeli yetiştirdiğini vurguladı. Konuşmaların ardından Kenan Kaplan Pakmaya Denizcilik Lisesi öğrencisi Onur Tolga, Rahim Usta Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Rasim Kayaş günün anlam ve önemine ilişkin şiirtler okudu. Törende Ayvalık Folklor Araştırma Derneği'nin minik üyeleri gerçekleştirdikleri halk oyunları gösterileriyle büyük ilgi gördü. Tören alanında Ayvalık Kenan Kaptan Pakmaya Denizcilik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını ilçe protokolü yaptı.

Törende birbirinden coşkulu marşları ve güncel şarkıları seslendiren Ayvalık Belediye Bandosuna her zaman olduğu gibi vatandaşların yoğun sevgi gösterilerinde bulunması ise dikkatlerden kaçmadı. Günün ikinci töreni ise; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Garnizon Komutan Vekili Tabip Doktor Binbaşı Zafer Tolga Horasanlı, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Liman Başkanı Hüseyin Demir motor iskelesinde bulunan Sahil Güvenlik Botuna binerek, ti işaretinin ardından Şehit Denizcilerin anısına denize çelenk bıraktılar.

BU YIL DENİZ SPORLARI SÖNÜK GEÇTİ

Ayvalık'ta her 1 Temmuz günü bayan ve erkek sporcuların büyük ilgi gösterdikleri Kabotaj Bayramı Deniz Yarışmalarına bayanlar adına Pelin Cevahir adlı genç sporcunun katıldığı gözlendi. Yarışmalarda 50 metre serbest bayanlar kategorisinde Pelin Cevahir birinci olurken, 50 metre serbest erkeklerde kategorisinde ise; Çetin Akkoç birinciliği kazanırken, Ege Özdemir ikinci, Uğur Kalburcu üçüncü ve Can Bora Okşar dördüncü oldu.

100 metre Serbest Büyükler kategorisinden Kaan Baysal birinci, Ahmet CAnsoylar ikinci, Uday Gökkaya üçüncü oldu. 200 metre Serbest yarışmasında tek başına yarışan Mehmet Varil birinci oldu. Yarışmaların en renkli bölümü olan yağlı direkten bayrağı alma kategorisinde ise; Selahattin Yıldız, yağlı direkteki bayrağı almayı başardı. Ördek kapma yarışmasında da, Armağan Yeltür kaçan ördeği yakaladı.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Garnizon Komutan Vekili Tabip Binbaşı Zafer Tolga Horasanlı, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürü Rafet Kantar, Liman Başkanı Hüseyin Demir ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Tümen verdi. Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, 1 Temmuz Denicilik ve Kabotaj Bayramının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etmeyi ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık'ta Kabotaj ve Denizcilik Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement