Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması

"Demirkapı'yı tüm dünyadaki Çerkezlerin gelip ziyaret ettiği bir yer haline getirelim."

18.11.2014 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, "Demirkapı'yı tüm dünyadaki Çerkezlerin gelip ziyaret ettiği bir yer haline getirelim" dedi.

Susurluk ilçesi Demirkapı Mahallesi'nde düzenlenen "Organik Gıda ve Yöresel Yemeklerin Tanıtımı" etkinliğine katılan Uğur, Çerkezlerin yöresel yemeklerini tattı. Demirkapılıların geleneklerine göreneklerine sahip çıktığını ifade eden Uğur, "Bütün Demirkapılılar bir arada. Birlikte Çerkez yemekleri yiyoruz. Bu, Demirkapılıların geleneklerine, göreneklerine sahip çıktıklarını gösteriyor; Kendilerini tebrik ediyorum. Biz de istiyoruz ki geleceğimiz olan gençlere geleneklerimizi, göreneklerimizi öğretelim. Demirkapı'yı tüm dünyadaki Çerkezlerin gelip ziyaret ettiği bir yer haline getirelim. Burada bir lokanta olsun, yalnız Çerkez yemekleri olsun. Türkiye'nin her yerinden insanlar buraya gelsin. Karadeniz'den de Marmara'dan da her yerden gelsin. Buranın folklörünü, giyimini, kuşamını, yemeğini görsünler" diye konuştu.

Uğur, ayrıca mahalle de bulunan  Atatürk ile Çerkez Ethem'in yemek yedikleri evin restore edilip ziyaretçilere kazandırılacağını bildirdi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement