Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nden anlamlı tören - Son Dakika
Genel

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nden anlamlı tören

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nden anlamlı tören Meclis Başkanı Şentop, gazetecilere ödül verdi İHA'ya 4 ödül Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 60. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödüllerini dağıttı.

05.11.2021 21:22  Güncelleme: 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nden anlamlı tören

Meclis Başkanı Şentop, gazetecilere ödül verdi

İHA'ya 4 ödül

BALIKESİR - Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 60. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen geleneksel Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödüllerini dağıttı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'un şeref konuğu olarak katıldığı törende Balıkesir basınının duayenlerinin isimlerine onur ödülleri verildi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin 60. yıl etkinliği "Balıkesir Manşetleri" Sergisi açılışı ve resepsiyon ile başladı. Ardından Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödülleri törenine geçilen törende Türk Basınına katkıları karşılığı İletişim Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı RTÜK, Basın İlan Kurumu İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı ile Balıkesir'de en fazla ihracat yapan, en çok istihdam sağlayan yerel firmaların yanı sıra Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'na Balıkesir'in marka değerini artırma yolundaki çabaları nedeniyle şilt takdim edildi. Törende ayrıca pandemi sürecindeki fedakarca görev yapan il sağlık çalışanları adına Sağlık Müdürlüğüne teşekkür plaketi sunuldu.

Kuruluşunun 60'ncı yılına ulaşan Gazeteciler Cemiyeti'nin kısa tarihçesinin sinevizyon eşliği altında aktarıldığı Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödülleri töreninde ayrıca, Cemiyet kurucularından Ekrem Balıbek, Reşit Kıpçak, Hasan Basri Atılganer, Cevdet Demiray, Nejat Akpınar, Balıkesirli Basın Şehidi Cihan Hayırsevener ile geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Ahmet Aydemir ve H. Otağ Fırıncıoğulları anısına özel ödüller de sahiplerine takdim edildi.

İHA'ya 4 ödül birden

Törende İhlas Haber Ajansı'na da çeşitli ödüller verildi. Türk Basınına katkıları nedeniyle İhlas Haber Ajansı'na verilen plaketi Bursa Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş alırken, Ajans Muhabirleri Ömer Kantarlıoğlu, Emrah Elmas ve Suat Salgın'da da Balıkesir basınına katkı veren isimler adına hazırlanan ödüller verildi.

Ramazan Demir: "Anadolu Basını desteklenmeli ve teşvik edilmeli"

Programın açılış konuşmasını yapan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir yerel basının önemine değindi. Demir, "Anadolu basını demokrasinin beslenmesi ve sağlıklı işlemesi bakımından hayati öneme sahiptir. Hem halkımızın vaktinde ve doğru bilgilenmesi hem de idarecilerin halkın gündemini sağlıklı takip edebilmesi bakımından medyamız yeri doldurulamayacak bir görev ifa ediyor. Genel olarak basın, özellikle de Anadolu basını işte bu yönüyle de mutlaka desteklenmesi ve teşvik edilmesi gereken bir vazife görüyor. Elbet şu gerçeği de göz ardı etmemek gerekiyor. Bu misyonların hakkıyla ifası, yerel medyamızın görevini meslek ahlakından taviz vermeden ve ülkesine karşı sorumluluklarını unutmadan yerine getirmesine bağlıdır. Şayet yerel basınımız bu iki hususta taviz vermeden yoluna devam ederse gücünü hiçbir zaman kaybetmez. Tam tersine daha da arttırır. Her şeyin dijitalleştiği ve teknolojik mecralara evrildiği bir dönemde insanı sosyal çevresi ile hala merkezde tutan, sahiciliğin yıkılmayacak son kalesi hiç şüphesiz meslek ahlakıyla ülke çıkarlarından taviz vermeden çalışan gazeteciler olacaktır" diye konuştu.

"Sorunlarımız var"

Yerel medyanın sorunlarına da dikkat çeken Ramazan Demir, "Yerel medyanın günümüzde pek çok sorunla karşı karşıya bulunduğu hemen hemen her platformda dile getiriliyor. Elbette birçok sıkıntımız, sorunumuz var. Ancak bunların hiçbirini de aşılamaz görmüyoruz. Kesinlikle karamsar değiliz. Yarınlara umutsuz bakmıyoruz. Sorunlarımızı biliyoruz. Sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizde çözüme de ulaşacağımıza inanıyoruz" dedi.

"Basının büyük güç olduğunu 15 Temmuz'da gördük"

Basının yerinde kullanıldığı takdirde nasıl bir güç olduğunun 15 Temmuz'da görüldüğünü kaydeden Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, "Basının aslında yerinde kullanılırsa nasıl büyük bir güç, olduğunu son olarak 15 Temmuz'da gördünüz. Anadolu Basınının Çanakkale Savaşı, İstiklal Harbi, Kıbrıs Çıkarması, terörle mücadele ve 15 Temmuz gibi kritik dönemlerde sergilediği onurlu yaklaşım tarihimizde şanla şere'e kaydedilmiştir. Basının yüz akları, tüm değerleri ve tarihiyle kültürüyle milleti aşağılayan mankurtlar değil, bu millete hizmet etmeyi en büyük şeref kabul eden ve bu ülkeye Kuvayi Milliye ruhunu aşılayan Hasan Tahsin, Hasan Basri Çantay, Mustafa Necati, Mehmet Akif Ersoy'un izinden yürüyen Anadolu gazetecileridir. Bizler Kuvayi Milliye şehrinin gazetecileri olarak hakikatın peşinde koşmaya devam edeceğiz, büyük ve güçlü Türkiye mücadelesine destek olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Şentop: "Balıkesir'de ilk gazete 5 Mart 1886 yılında yayımlanmaya başlandı"

Cemiyet Başkanı Ramazan Demir'in ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop bir konuşma gerçekleştirdi. Şentop şunları söyledi:

"Balıkesir'de ilk yerel gazete 5 Mart 1886 günü Karesi adıyla yayınlanmış 135 yıl önce. Yine Balıkesir'den bütün yerel gazetelerin bir dernek çatısı altında toplanması da 60 yıl önce gerçekleşmiş. Bu sürecin devamını sağlayan siz değerli basın mensupları da tebrik ediyorum. Gazetecilik hayat ile insan arasında bir bağ, değerli bir meslek olmanın yanı sıra iletişim teknolojileri ile iç içe olması sebebiyle de sürekli güncellenmektedir. 17'nci yüzyılda ortaya çıkan, 19'ncu yüzyıldan itibaren de kurumsallaşmaya başlayan meslek baskı ve iletişim teknolojilerindeki yenilikler doğrultusunda günümüze kadar değişim geçirerek varlığını sürdürmektedir. Değişimin boyutunu ne olursa olsun içindeki insan unsuru daima önemli korudu. Muhabir, foto muhabir, yazar olmadan bir gazetenin, medyanın basının olamayacağını hepimiz farkındayız. Çünkü gazeteciliğin unsuru insan ve hayattır hayata dair her şey haberim ve gazetecinin konusudur. Gazeteciler de olaylar ve okuyucular arasında bazen köprü bazen ayna, bazen de mercek işlevi görmektedirler."

"Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Türkiye'nin önemli sivil toplum kuruluşları arasında"

Osmanlı Devleti döneminde ilk özel gazete Tercüman-ı Ahval'in yayın hayatına başladığı 1860 dikkate alındığında, Balıkesir'de 1886 yılında ilk gazetenin yayımlanması o günün şartlarında gerçekten çok önemli bir gelişme. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti bugün mücadeleci çalışmalarının ardından da 1886 yılından bu yana da inkıtaya uğradığı dönemler olsa da devam eden bu asil geleneğinin saklı olduğu düşünüyorum. Balıkesir'de ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil ettiğinizi biliyor, etkinliklerinizi her yıl arttırarak Türkiye'nin örmek sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığınızı görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nin temel gazetecilik ilkelerinden ödün vermeden toplum yararına yaptığı çalışmalardan ötürü ödüle layık gördüğü siz değerli gazetecileri de şimdiden tebrik ediyorum."

"İmkanların çokluğu gazetecilerin meslek etiğini önemli hale getirdi"

Teknolojik imkanların gazetecilerin imkanlarının sınırlarını genişlettiğini belirten Şentop, "İmkanların çokluğu, gazetecilerin meslek etiğini önemli hale getirmiştir. Artık gazetecinin, muhabirin önüne gelen çok fazla detayı ayıklamak, doğruluğunu birçok farklı kaynaktan teyit etmek sorumluluğu çok daha hayati önem kazanmıştır. Biz bunu koronavirüs salgını sürecinde gördük. Tüm devletler salgınla birlikte bir de 'infodemi' ile mücadele etmek zorunda kaldılar. 'İnfodemi'yi bilgi salgını olarak çevirsek de esas kastedilen bilgi kirliliği salgınıdır. Böyle bir ortamda doğru bilgi ile yanlış bilgiyi ayırt edebilen gazetecilerin kıymeti çok daha fazla ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

"Sosyal medya ve internet yayıncılığı için kanun hazırlığı"

TBMM'de özellikle sosyal medya ve internet yayıncılığıyla ilgili bir kanun hazırlığı yapıldığını anımsatan Şentop, "Bu konu bazı marjinal grupların anlatmaya çalıştığı gibi Türkiye'ye mahsus değildir. Eylül ayında Viyana'da Dünya Parlamento Başkanları Toplantısı oldu. Bu toplantıya 87 ülkeden katılım oldu. Toplantı boyunca konuşulan 3 ana başlık vardı. Bunlardan biri de yalan haber ve internet üzerinden işlenen suçlar, saldırılar üzerineydi. Konu üzerinde konuşan tüm parlamento başkanlarının istisnasız şikayet konusu buydu" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Türk Basınına katkıları karşılığı İletişim Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı RTÜK, Basın İlan Kurumu İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı ile Balıkesir'de en fazla ihracat yapan, en çok istihdam sağlayan yerel firmaların yanı sıra Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'na Balıkesir'in marka değerini artırma yolundaki çabaları nedeniyle şilt takdim edildi. Törende ayrıca cemiyetin kurucuları ve hayatını kaybeden basının önemli isimleri adına ödüller verildi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti\'nden anlamlı tören
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'nden anlamlı tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği
    09 Nis Kocaeli'de Tarımsal Kalkınma İçin Yüzde 50 Hibeli Gübre Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla meyve sebze yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre desteği sağlıyor. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği desteğin başvuruları tamamlandı ve gübre dağıtımı Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak.

  • Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi
    09 Nis Gaziantep'te Bayram Öncesi Kolonyalara Yoğun İlgi

    Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi çarşıda büyük yoğunluk yaşanırken vatandaşlar doğal kokulardan oluşan kolonyalara ilgi gösteriyor. Kolonya, geleneksel ziyaret kültürünü yaşatmanın yanı sıra dezenfektan özelliğiyle de tercih ediliyor. Kolonya alırken kaliteye dikkat edilmesi gerektiği vurgulanırken, fiyatlar litre başına 120-150 TL arasında değişiyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı
    09 Nis İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ESHOT personeliyle bayramlaştı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarda görev yapan personelle bayramlaşma programına ESHOT ile başladı. Başkan Tugay, personele hitaben, 'Büyük bir sorumluluk duygusu ile iyi hizmet sunuyorsunuz. Bunu daha da kaliteli hale getirmek için hep birlikte çalışacağız. Sizleri tanıdığım ve aynı ortamda çalışma fırsatı bulduğum için büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

  • AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi
    09 Nis Oltulu kadın girişimci Ayşe Avcı, Azerbaycan'a arı ürünleri ihracatı gerçekleştirdi

    Oltu Organize Sanayiinde faaliyet gösteren Ayşe Avcı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan 20 milyonluk destekle açtığı arı ürünleri fabrikasının ilk ihracatını Azerbaycan'a gerçekleştirdi. Avcı, projeye başlamasında ve üretim sürecinde kendisine destek olanlara teşekkür etti ve fabrikasında bal mumu, fondan şekeri, arı yemi maddesi, arı invert şurubu, kovan ve çerçeve üretimi yapıldığını belirtti.

  • Yavuz Ağıralioğlu,
    09 Nis Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'ye dön" diyenlere kapıyı kapattı: Altyapısını tamamladığımız siyasi hazırlığın içerisindeyiz

    27 Nisan'da düzenlenecek olan İYİ Parti kurultayı öncesi, teşkilatın Yavuz Ağıralioğlu'na dönmesi için baskı yaptığı konuşuluyordu. Ancak Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden İYİ Parti'ye dönmeyeceğini ve yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu açıkladı.

  • Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı
    09 Nis Aydın'da Jandarma Ekipleri Tarafından Uyuşturucu Kullanan 5 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, Germencik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanan B.D., M.C.S., A.B., İ.Ç. ve G.Ö. isimli 5 şüpheli, sağlık kuruluşunda yapılan testlerde uyuşturucu madde kullandıkları tespit edildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Lapseki Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, yeni seçilen Belediye Başkanı Atilla Öztürk başkanlığında ilk Belediye Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşüldü ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu tartışıldı.

  • Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi
    09 Nis Başkentteki bayram telaşı havadan görüntülendi

    Ramazan Bayramı öncesi Ankara'da oluşan trafik ve alışveriş yoğunluğu havadan görüntülendi. Ulus semtinde uzun araç kuyrukları oluşurken alışveriş merkezleri insanlarla doldu taştı. Ankaralı vatandaşlar bayram coşkusunu ve hazırlıklarını gözler önüne serdi.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı
    09 Nis VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı güne düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 azalışla 10.684,00 puandan başladı. Nisan vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışın yüzde 0,1 altında 10.684,00 seviyesinden işlem gördü. Analistler, küresel pay piyasalarında, yarın ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirterek, bugün yurt içinde Ramazan Bayramı tatili öncesi Borsa İstanbul'da yarım gün işlem gerçekleştirileceğini söyledi.

  • Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini
    09 Nis Türkiye Genelinde Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye genelinde parçalı yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van'ın güney ve doğusu ile Hakkari'de kuvvetli olması tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise iç ve doğu kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğudan esecek, yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Marmara'nın güneybatısı ve Ege kıyılarında ise kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor. Bazı illerde ise hava durumu şu şekilde olacak: Ankara parçalı bulutlu 22, İstanbul parçalı ve az bulutlu 20, İzmir az bulutlu 25, Adana parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18, Antalya parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24, Samsun parçalı ve çok bulutlu 15, Trabzon parçalı ve çok bulutlu 14, Erzurum çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmurlu 14, Diyarbakır çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18.

  • Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı
    09 Nis Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı mesajı

    Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Soytürk, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı günler olduğunu belirterek, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını ve dikkatli olmalarını temenni etti.


Advertisement