Başbakan Erdoğan Seul'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan Seul'de

Başbakan Erdoğan Seul\'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı Abdullah ve Şili Cumhurbaşkanı Pinera'yla ayrı ayrı görüştü.

26.03.2012 10:39  Güncelleme: 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı Abdullah ve Şili Cumhurbaşkanı Pinera'yla ayrı ayrı görüştü.

Nükleer Zirvesi için geldiği Seul'de liderlerle ikili görüşmelerde bulunan Erdoğan, dün ABD Başkanı Barack Obama'yla yaptığı görüşmenin ardından bugün de zirveye katılan liderlerle görüşmelere devam ediyor. Erdoğan, Güney Kore Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak'la Cumhurbaşkanlığı Sarayı "mavi ev"de yaptığı görüşmenin ardından Nükleer Zirve'nin yapıldığı COEX Kongre Merkezi'ndeki ikili görüşme odasında liderlerle görüştü.

Erdoğan, ilk olarak Ürdün Kralı Abdullah'la bir araya geldi. Görüşme öncesinde Kral Abdullah, oğlunu Başbakan Erdoğan'la tanıştırdı. Başbakan Erdoğan, Kral Abdullah ve oğlunun aynı model ayakkabılarına bakarak, "ikinizin de ayakkabıları aynı model" dedi.

Erdoğan, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera'ya görüştü. Erdoğan-Pinera görüşmesi basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat sürdü.

Liderlerle görüşmelerinde Başbakan Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve Seul Büyükelçisi Mustafa Naci Sarıbaş eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan Seul'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement