Beşiktaş'ta Dans Sokağa Taşındı - Son Dakika
Yaşam

Beşiktaş'ta Dans Sokağa Taşındı

Anadolu ve dünya dans türlerinin buluşturulduğu, bu yıl 6’ncısı düzenlenen İstanbul Uluslararası Dans Festivali’nin kortej yürüyüşü Beşiktaş’ta gerçekleştirildi.

31.03.2017 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu ve dünya dans türlerinin buluşturulduğu, bu yıl 6'ncısı düzenlenen İstanbul Uluslararası Dans Festivali'nin kortej yürüyüşü Beşiktaş'ta gerçekleştirildi. Onlarca dansçının bando takımı eşliğindeki gösterilerine katılarak kendisini dansın ritmine bırakan Başkan Hazinedar'ın dans etmesi de oldukça renkli görüntüler oluşturdu.

Beşiktaş Belediyesi "Barış ve Dostluk İçin Dans Et" sloganıyla bu yıl 6'ncısı düzenlenen İstanbul Uluslararası Dans Festivali'nin kortej yürüyüşünü onlarca dansçı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirdi. Dansseverlerin heyecanla beklediği festivalin kortejine Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Türkiye Dans Sporları Federasyonu Başkanı Tolga Han Çinkitaş, Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından gelen dansçılar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kortej, Beşiktaş Kültür Merkezi önünden dansçı ve bandoların renkli gösterileri eşliğinde yürüş ile başladı. İlerledikçe onlarca vatandaşı kendisine katarak büyüyen kortej birçok vatandaşın da katılımıyla renklendi. Festivalde dansın ritmine kendini kaptıran Başkan Hazinedar'ın dansçılara katılarak dans etmesi oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Çok sayıda kişi hünerlerini sergileyen dansçılara katılıp dans etmeye çalışırken bir köpek de kuyruğunu sallayarak dansçılara eşlik etti. Kortej, Beşiktaş Çarşı'daki Kartal Heykeli'nin bulunduğu noktada yürüyüşünü sonlandırırken yapılan zeybek gösterisi vatandaşların beğenisini kazandı.

Amerika'dan Uzak Doğu'ya, Avrupa'dan Afrika'ya dünyanın dört bir tarafından yaklaşık 80 ülkeden 3 bine yakın dansseverin katılacağı festivalde Anadolu ve dünya danslarından yaklaşık 100 dans türü de vatandaşlar için sergilenecek. Festival 3 Nisan'a kadar İstanbul Hilton Bosphorus'ta devam ederken birçok profesyonel dansçının gösterileri de vatandaşlarla buluşacak. Festival kapsamında dans gösterileri, özel gösteri ve şovlar, dans partileri gibi birçok etkinlik de vatandaşlarla buluşacak.

"Beşiktaş sokaklarından İstanbul'a İstanbul'dan Türkiye'ye aktarmaya çalışıyoruz"

Beşiktaş'ta dansın sokaklarda vatandaşlarla birlikte eğlence dolu bir ortamda yapıldığını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, "Aslında 6 yıldır gerçekleştirilen bir festivali ilk kez bu kadar sokağa yansıtıyoruz. Müziğin, dansın, ritmin, duyguları biraz çoğaltıyoruz. Beşiktaş sokaklarından İstanbul'a İstanbul'dan Türkiye'ye aktarmaya çalışıyoruz. Hem belediye başkanı olup hemde dans etmeye çalışmak yani insanın dansını çok etkiliyor. Kendinizi kaptıramıyorsunuz belki eşim olsaydı burada daha rahat oynardım. Türkiye hem Avrupa'nın vazgeçemeyeceği bir ferdi olarak yolunda devam edecek hem de Müslüman ülkeler içinde önder örnek bir ülke olmaya da devam edecektir" dedi.

"Her yıl geliyorum, dans çok güzel bir şey"

Dans etmenin insanlar için enerji kaynağı olduğuna vurgu yapan Ayşegül Tavmaz, "Her yıl geliyorum İstanbul Dans Festivaline büyük coşkuyla kaçırmaksızın dans çok güzel bir şey. İnsana yanlış yaptırmaz, mutluluk hormonları sağlar" diye konuştu.

Beşiktaş\'ta Dans Sokağa Taşındı
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Yaşam Beşiktaş'ta Dans Sokağa Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement