Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Şişhane'ye Taşındı - Son Dakika
Yerel

Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Şişhane'ye Taşındı

"Artık bizim sivil bir Anayasaya ihtiyacımız var" dedi.

27.06.2011 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, darbelerden sonra yazılmış anayasaların Türkiye'ye dar geldiğini belirterek,

"Artık bizim sivil bir Anayasaya ihtiyacımız var" dedi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından "Hepgenç Yaşam Koçu Beyoğlu" sloganıyla 7 yıldır hizmet veren Gençlik Merkezi, Kasımpaşa'dan Şişhane'deki yeni binasına taşındı.

Merkezinin açılışına katılan Bağış, ilk olarak, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Korosunun konserini dinledi.

Konserin ardından gençleri tebrik edip, hatıra fotoğrafı çektiren Bağış, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Beyoğlu'nu anlatırken kullandığı cümlelere dikkati çekerek, "Şair Beyoğlu için; '7-8 ırkın, bir kaç dilin, bir o kadar din, ırk, örf ve ahlakın aynı teknede çalkalana çalkalana hazırlandığı gevşek, her an mayalanmaya hazır acayip bir hamurdur' diyor" şeklinde konuştu.

Bağış, dünyanın her tarafı gezilse Beyoğlu'ndaki hoşgörü havasının teneffüs edilemeyeceğini ve Türkiye gibi genç bir ülkenin, Beyoğlu gibi hoşgörü merkezinde gençlik merkezi açmasından daha doğru bir proje olamayacağını söyledi.

Bu başarısından dolayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı kutladığını belirten Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün bir de protokol imzalayacağız AB Genel Sekreterliği ve Beyoğlu Belediyesi ile. Avrupa ile ilgili projelerde bundan sonra birlikte çalışılacak. Burada açılan AB merkezinden Beyoğlu'nda yaşayan herkes özellikle STK'lar, gençler ve vatandaşlarımız yararlanacak. Özellikle AB fonlarına daha kolay başvurmak için bir altyapı oluşacak. AB standartları ülkemizde herkese lazım. AB standartları demek krizsiz bir demokrasi, krizsiz bir hukuk anlamına geliyor. O yüzden bizim başlattığımız hukuk ve yargı reformunun ne kadar önemli olduğunu bugünlerde bir kez daha anlıyoruz. Bu sürecin gecikmeden bir an evvel tamamlanması için yeni oluşan Meclis'te iktidar ve muhalefet el ele verip, birlikte çalışmak zorundayız.

Ülkemizde hukukla ve yargıyla ilgili yaşanan bir takım sıkıntılar olduğu bariz. Ama bu sorunların çözülmesi gereken yer TBMM'dir. Bugün bizi performanslarıyla büyüleyen gençlerin 82 model anayasa ile ileri demokrasiye kavuşması mümkün değildir. 1982 model bir anayasa ile 1982 model bir demokrasi ve hukuk oluyor. Bizim 2023 vizyonu ile Avrupa'nın en genç nüfusuna yakışır, artık sıfır model bir anayasaya kavuşmamızın vakti geldi. Bu anayasanın artık millete tahakküm etmek isteyenlerin değil, tamamen milletin seçtiği vekillerin kaleme aldığı sivil bir anayasa olması gerekir. O yüzden ümit ediyorum ki Salı günü Meclis'te bütün milletvekillerimizle hep birlikte yeminlerimizi eder, ondan sonra da Türkiye'yi gerçekten bu gençliğe yakışır bir demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti haline getirmek için birlikte çalışırız. "

-"DEMOKRASİ HERKESE LAZIM"-

Bağış, demokrasi ve hukukun herkese lazım olduğunu, her vatandaşın "benim" diyeceği bir anayasanın artık ülkenin önünü açmasının vaktinin geldiğini belirterek, "Artık bize darbelerden sonra yazılmış anayasalar dar geliyor, artık bizim sivil bir anayasaya, ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın etnik köküne, diline, siyasi görüşüne bakmadan, Beyoğlu'nda olduğu gibi herkesi insan olduğu için kucaklayan seven bütünleştiren bir Anayasaya kavuşmanın vakti geldi" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, belediye olarak bir var olma mücadelesi verdiklerini belirterek, "Bu merkez, Beyoğlu'ndan aldığı bilgelikle gençlere rehberlik eden, yaşam koçluğu yapmaya çalışan, gençlerimizin gelecek planlarını doğru yapabilmeleri için ışık tutan bir platformdur" diye konuştu.

Daha sonra Demircan, Bakan Bağış'a cam üzerine işlenmiş "Pera Kapısı" plaketi takdim etti.

Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezinin açılışını yapan Bağış ve Demircan, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Beyoğlu Belediyesi arasındaki işbirliği protokolünü de imzaladı.

İmza törenin ardından Bağış, yeni açılan merkezi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Bağış, açılışında sonunda sahne alan Emre Altuğ konserini de dinledi.

-SORU-

Bakan Bağış, bir gazetecinin "YSK'nın verdiği kararla ilgili olarak bugün İstanbul'un bazı yerlerinde şiddet olayları yaşandı ve korsan gösteriler yapıldı bu konuda ne söyleyeceksiniz ?" sorusuna karşılık, bu sorunların çözüleceği yerin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu söyledi.

Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelirler, orada düzeltilmesi gereken konularla ilgili herkes görüşünü söyler. Orada birlikte çalışılır ve çözülür. Bunlar Türkiye'ye yakışmıyor. Hiç kimse şiddetle bir şey kazanamaz, demokrasi şiddetle, tehditle, şantajla ilerlemez. Demokraside sorunlar diyalog ve uzlaşı ile çözülür. "

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Şişhane'ye Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement