Bilecik Belediye Meclisi, 3 Mart'ta yeni başkan seçimi için toplanacak - Son Dakika
Güncel

Bilecik Belediye Meclisi, 3 Mart'ta yeni başkan seçimi için toplanacak

Bilecik Belediye Meclisi, 3 Mart\'ta yeni başkan seçimi için toplanacak

Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin'in yerine başkan seçilmesi için Belediye Meclisi 3 Mart'ta toplanacak.

26.02.2022 12:53  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesindeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin'in yerine başkan seçilmesi için Belediye Meclisi 3 Mart'ta toplanacak.

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya tarafından Belediye Meclisinin başkan seçimi için 3 Mart Perşembe günü 14.00'te olağanüstü toplanacağına ilişkin üyelere tebligat gönderildi.

Belediye meclis üyeleri, yapılacak seçimle yeni belediye başkanını seçecek.

Belediye Başkanlığı görevini 3 Mart Perşembe gününe kadar Belediye Meclisi Başkanvekili Sadık Kaya yürütecek.

Soruşturma hakkında

Bilecik Belediyesi iştiraklerinden Kayı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk E'nin, bina ruhsat bedeli ve iş takibi için başvuranlardan rüşvet istediğinin tespit edilmesi üzerine, 19 Ocak'ta Bilecik Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlenmiş, suçüstü yakalanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında mülkiye müfettişlerince elde edilen bulgularla hazırlanan rapor Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmiş, soruşturmaya Belediye Başkanı Semih Şahin de dahil edilmişti.

Mülkiye müfettişlerince Belediye Başkanı Şahin hakkında Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca ön inceleme, Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında da mal varlığı soruşturması başlatılmıştı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmaların selameti için Başkan Şahin'in geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep etmişti.

Bunun üzerine Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayıyla geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştı.

Şahin, düzenlediği basın toplantısında "İki aylığına görevden uzaklaştırılmış bulunmaktayım." demişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik Belediye Meclisi, 3 Mart'ta yeni başkan seçimi için toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement